HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Egymilliós bí...

Egymilliós bírságot kapott Hadházy Ákos

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Jogsértőnek minősítette a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH), ahogyan Hadházy Ákos még 2018-ban és 2019-ben az európai uniós ügyészséghez való csatlakozás érdekében gyűjtött aláírásokat. A független képviselő ezt maga közölte, miután kézhez vette a határozatot.

A dokumentumot Péterfalvi Attila, a hatóság elnöke írta alá. Abban az szerepel, hogy az adatkezelő „jogalap nélkül gyűjtötte kapcsolattartási célból az érintettek személyes adatait”. Azzal pedig, hogy „nem nyújtott megfelelő tájékoztatást az adatkezelés valamennyi lényeges körülményéről” megsértette az általános adatvédelmi rendeletet.

A független országgyűlési képviselőt így kötelezték, hogy 30 napon belül semmisítse meg az összes begyűjtött személyes adatot, egyúttal egymillió forintos bírsággal sújtották.

A politikus nem ért egyet a döntéssel, az ellen jogorvoslattal fog élni a bíróság előtt. Meggyőződése, hogy a NAIH eljárása, illetve a határozat időzítése politikailag motivált. – A cél, hogy az ellenzék kezében ne legyen hatékony kommunikációs eszköz, illetve a kormánypropaganda azt harsoghassa, hogy a képviselő törvényt sértett. A határozat maga az európai adatvédelmi rendelet (GDPR) szándékos félreértelmezésén alapul. A kapcsolattartási adatokat a magyar polgárok önként adták meg: saját kezűleg írták a gyűjtőívekre, ha akarták – közölte Hadházy Ákos.

A képviselő terve egyébként az volt, hogy egymillió aláírást gyűjt össze annak érdekében, hogy Magyarország is csatlakozzon az európai ügyészséghez. Végül több hónap alatt 680 ezer szignó jött össze.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,735lájkolóTetszik
3,783követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Jourová: Brüsszel az év végéig reflektálhat a veszélyhelyzet idején hozott kormányzati intézkedésekre

Szél Bernadett levelére válaszolt az Európai Bizottság alelnöke. A Bizottság aggódik a rémhírek terjesztésével kapcsolatos új rendelkezések miatt.