24.hu: Fegyelmi eljárás indult a Donáth Annát erősen kritizáló momentumos polgármester ellen

24.hu: Fegyelmi eljárás indult a Donáth Annát erősen kritizáló momentumos polgármester ellen

Nyirati Klára (a képen balra) Donáth Annát kritizálta (Képernyőfelvétel: Dr. Magóné Tóth Gyöngyi Mária / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fegyelmi eljárás indult a Momentumban Nyirati Klára bajai polgármester ellen, miután egy nyilvános rendezvényen kritizálta a párt EP-képviselőjét, Donáth Annát – értesült a 24.hu. Az információt a Momentum elnökségéből is megerősítették a lapnak. Az eljárás következménye elmarasztalás esetén a megrovástól a kizárásig terjedhet.

Mint beszámoltunk róla, Nyirati kemény kritikával illette Donáthot, miután ő az utóbbi időben keményen bírálta a DK-t. A városvezető azt mondta egy nyilvános beszélgetésen, ő ezt „borzasztó rosszul” éli meg és nincs ezzel egyedül, állítása szerint beszélt Fekete-Győr András volt Momentum-elnökkel is, aki szerint „Donáth Anna hülyeségeket” csinál. – Ha szövetségre akarunk lépni valakivel, akkor miért rúgunk bele? (...) A Fidesz csak röhög a markában – fejtette ki. Szerinte Soproni Tamás hatodik kerületi momentumos polgármester is azt mondja az ügyről, hogy „egyszerűen nem tér magához”. Nyirati szerint amit Donáth csinál „nonszensz dolog” és „taktikai hülyeség meg erkölcsileg is az, meg mindenhogy” is. Szerinte vitatkozni azután kéne, hogy visszavették az országot a Fidesztől, mert az a fő ellenség. Hozzátette, az ellenzékieknek – főleg helyben – totálisan együtt kell működni, mert ha külön utakon kezdenek járni, abból semmi nem lesz. Mint mondta, ő most „nagyon haragszik” Donáth Annára.

A 24.hu megkereste az ügyben emlegetett Fekete-Győr Andrást, aki azt mondta, nem szeretne nyilatkozni magánbeszélgetések tartalmáról, míg Soproni Tamás szintén nem cáfolta vagy erősítette meg, mondott-e kritikát Donáth Anna álláspontjáról Nyiratinak. Ehelyett arról beszélt, az „önkormányzati politika más szint, ott az együttműködésnek nincs alternatívája”, és jó eséllyel Budapesten is közösen indul a Momentum a DK-val. Soproni szerint az elmúlt hetek nyilatkozatait abból a szempontból érdemes értékelni, hogy a 2024-es EP-választás valódi tétje az, hogy Donáth Annának vagy Dobrev Klárának lesz-e esélye leváltani Orbán Viktort a következő választáson. A lapnak Nyirati sem kívánt hozzátenni többet nekik az eddig elmondottakhoz.