444.hu: „Matolcsy Ádám és barátai az élet császárai 2022 Magyarországán”

444.hu: „Matolcsy Ádám és barátai az élet császárai 2022 Magyarországán”

Matolcsy György és Orbán Viktor a nemzeti tőkésosztály létrehozásán dolgozik (Fotó: Reuters/Balogh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Terjedelmes  cikket közölt a 444.hu a jegybankelnök fia, Matolcsy Ádám és baráti köre üzleti ügyeiről, a NER legfelsőbb köreivel való összefonódásáról. Részletesen elemzik a Matolcsy-fiú szerintük jórészt közpénzből finanszírozott luxuséletének momentumait is. Így például górcső alá vették a MNB Pallas Athéné Geopolitikai Alapítványa által, közpénzből 1,3 milliárd forintért megvásárolt budai villa sorsát is: ez az a villa, amelyben Matolcsy Ádám saját bevallása szerint is egy ideig lakott, de jelenleg nem lakik ott.  

Mint írják, Matolcsy Ádám nem ért egyet azzal, hogy vállalkozóként állami kapcsolatainak köszönheti luxus életmódját. A lapnak azt nyilatkozta, cége, a Balaton Bútor már közel 300 munkavállalót foglalkoztat, bőven van külföldi megrendelésük is. A felvetésre, miszerint a pandémia alatt a cég 300 millió forintot kapott a Szíjjártó Péter vezette Külügyminisztériumtól, azt válaszolta, ezt a pénzt azért kapták, mert vállalták, hogy nem bocsátják el a lezárások alatt a dolgozóikat.

Matolcsy Ádám és barátai 2015 körül, első millióik megszerzésekor még állítólag kerülték a feltűnést, mára azonban ez sokat változhatott. – „Challenger 601-es magánrepülőgéppel járnak hétvégézni Míkonoszra, Olaszországba és Franciaországba. Száraz István, aki a lap szerint az elmúlt pár évben a Tiborcz-Orbán házaspárral is bizalmi viszonyba került, megvette a Culinarist, az ország első számú delikát-bolthálózatát. Matolcsy Ádám a sajtó előtt sem szégyelli, hogy Porschékat gyűjt. Ha az RTL megkérdezi, tényleg lakott-e a milliárdos palotában, az a válasza, hogy még egy körre talán vissza is megyek. Somlai Bálint 160 milliós SF90 Stradale Ferrarit használ. És mindketten legalább több tízmilliós értékű órákat hordanak" – írja a 444.hu.

A teljes cikket itt lehet elolvasni.