700 ezer forint felett a TEK-es bruttó átlagfizetés

700 ezer forint felett a TEK-es bruttó átlagfizetés

A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai Budapesten, a Nyugati pályaudvaron 2016. december 20-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bruttó 756 ezer forint a havi átlag munkabér a Terrorelhárítási Központ (TEK) személyi állományánál – írja az Alfahír a TEK-től kapott adatok alapján. Az összeg emelkedését a januárban életbe lépett béremelések okozták, ezen belül változott a beosztási illetmény, a hivatásos pótlék, a szolgálati időpótlék, az idegennyelv-tudási pótlék, de hatással volt rá a minimálbér és a garantált bérminimum emelése is.

A TEK létszáma csaknem eléri az 1300 főt, közülük 990-en vannak hivatásos szolgálati jogviszonyban. Rajtuk kívül vannak olyan, nyilvánosságra nem hozható létszámban és pozícióban alkalmazott személyek is, akik az operatív, titkosszolgálati feladatokban vesznek részt.

A cikk szerint Terrorelhárítási Központnál összesen 981-en kapták meg az úgynevezett fegyverpénzt – vagyis hat havi illetményt – idén év elején, a titkosszolgálati feladatokat ellátó személyi létszám ebben az esetben sem ismerhető meg.