A kutyapárt Juhász Pétert jelöli polgármesternek az V. kerületben

A kutyapárt Juhász Pétert jelöli polgármesternek az V. kerületben

Juhász Péter 2018-ban, még az Együtt elnökeként (Fotó: Juhász Péter Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Budapest V. kerületében Juhász Péter indul a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) polgármester-jelöltként a jövő évi önkormányzati választásokon – derül ki a párt közleményéből, amely szerint az ötletet Juhász vetette fel, az MKKP pedig szívesen támogatja. Mint írják, azért, mert nem láttak más ellenzéki képviselőt az elmúlt évtizedben, aki ennyit próbált volna tenni a helyi korrupció ellen és ilyen mélységben ismerné a kerület problémáit.

– Igazság szerint az „ellenzéki” képviselők „észre sem vették”, mi történik a Belvárosban az ingatlanokkal, mielőtt Juhász Péter 2014-ben képviselő lett ott. A módszer pedig nem túl bonyolult, először bérbe adják a megfelelő személyeknek a lakásokat, üzlethelyiségeket, majd azokat bérlőként, pár hónappal később már hatalmas kedvezménnyel vásárolhatják meg. De miért is vették volna észre, amikor az MSZP-s képviselők is nevetséges kedvezményekkel vehették meg a saját lakásaikat? – írja a kutyapárt, amely szerint azt, hogy Juhász Péter érdemi munkát végzett a kerületben, bizonyítja, hogy Rogán Antalék talán ellene folytatták a legdurvább és leggusztustalanabb lejárató kampányt az elmúlt években.

Az MKKP kitért arra is, hogy az ellenzék a kerületben sajnos hozza a szokásos formáját: az egyik induló az a korábban MSZP-s Kovács Alex Gábor, aki nem csak megszavazta a kerület ingatlanvagyonának kijátszását lehetővé tevő helyi rendeletet, de ő maga is haszonélvezője volt. 26 évesen, helyi önkormányzati képviselőként jutott hozzá egy Falk Miksa utcai 82 négyzetméteres önkormányzati lakáshoz 50 százalékos kedvezménnyel.

– A másik jelölt pedig kompromisszumkereső Kerpel-Fronius Gábor, akit a Momentum ide ejtett le. Biztosak vagyunk abban, hogy a Főváros egyik legkorruptabb kerületében, Rogán helyi embereivel megküzdeni és vezetni a kerületet, sokféle készségre lehet szükség, de kompromisszumkészségre a legkevésbé. De Kerpel-Fronius-szal van egy nagyobb probléma is, nevezetesen, hogy az ember három mondatot nem tud mondani arról, hogy ő végülis mit is csinált az elmúlt négy és fél évben Budapesten alpolgármesterként – áll az MKKP közleményében. A párt szerint a kerület amúgy nyerhető, de nem az eddig bejelentett ellenzéki jelöltekkel.

– Juhi korábbi V. kerületi képviselősége alapján elég bátor és hülye, hogy nekimenjen az ügyeknek, ahelyett, hogy venne pár lakást. Kutyapártosként rendes aktív-kreatív passzivizmus várható tőle – írták. A párt további önkormányzati listavezetőkről is döntött: Újbudán Várady Zoltán, Szárligeten Sipos Tamás, Bicskén pedig Paszicsnyek János juthat be jó eséllyel a képviselő-testületbe.