A magánegészségügyi szolgáltatók vírustesztelésbe való bevonását kezdeményezte a volt jobbikos Bencsik János

A magánegészségügyi szolgáltatók vírustesztelésbe való bevonását kezdeményezte a volt jobbikos Bencsik János

Bencsik János (Fotó: Bankó Gábor/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Javaslatot nyújtottam be a magánegészségügyi szolgáltatók bevonására a küzdelembe címmel jelentette be egy Facebook bejegyzésében Bencsik János volt jobbikos, jelenleg független parlamenti képviselő, hogy a várható esetszám-növekedés miatt határozati javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek, amely lehetővé tenné, hogy koronavírussal kapcsolatos vizsgálatokat a magánszolgáltatók is végezhessenek.

– A következő hetekben naponta több ezer új koronavírus-gyanús eset is felbukkanhat országszerte. A rohamosan növekvő számú vizsgálatokat az állami egészségügyi ellátórendszer szinte biztosan nem fogja bírni – írja a képviselő, hozzátvéve: „Több önkormányzat szeretne saját költségvetése terhére szerződést kötni magánegészségügyi szolgáltatókkal, hogy a fertőzésgyanús eseteket gyorsabban, nagyobb számban és a háziorvosok tehermentesítésével vizsgálhassák ki. Szükség esetén pedig a fertőzötteket kórházi osztályra szállítsák. Erre sajnos a jelenlegi jogszabályok nem adnak lehetőséget.”

Miért megy utcára? És ha elkapom? Nem halok bele! - Generációs háború a koronavírus árnyékában | Magyar Hang

Hiába az egyre szigorúbb intézkedések, sok helyen nem változtatnak az életmódjukon. A fiatalokat az idősek védelmére kérik.