Gulyás Gergely felvilágosítást kért a mentőszolgálattól Gálvölgyi János ügyében

Gulyás Gergely felvilágosítást kért a mentőszolgálattól Gálvölgyi János ügyében

Gálvölgyi János (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gulyás Gergely felvilágosítást kért az Országos Mentőszolgálattól amiatt, hogy szerdán nem érkezett ki a mentő a bejelentés ellenére sem Gálvölgyi Jánoshoz. A színművész rosszul lett, nehézlégzés lépett fel, továbbá félrebeszélt, emiatt riasztotta családja a mentőket. Csakhogy fél óra után sem értek ki, ekkor telefonáltak újra, és kiderült, hogy az autó még el sem indult. A család ezért maga szállította kórházba a 74 éves színészt, aki előbb intenzív osztályra került, majd később lélegeztetőgépre kellett helyezni.

A minisztert a csütörtöki kormányinfón az atv kérdezte a történtekről. Gulyás szerint a legfontosabb, hogy jobbulást kívánunk Gálvölgyi Jánosnak. A konkrét eset kapcsán felvilágosítást is kért a mentőszolgálattól, zajlik az ügy vizsgálata, az eredményt pedig nyilvánosságra fogják hozni.

Gulyás közlése szerint a hívást fogadó mentős a bejelentés kapás alapján kettes prioritásba sorolta az esetet. Ez nem vonatkozik alapvető életveszélyre, ezért nem indultak el azonnal. A tájékoztatás szerint a mentősöknek telefonáló nem a beteg településén tartózkodott, ezért felhívták azt, aki Gálvölgyi mellett volt. A miniszter szerint jelenleg az a kérdés, hibázott-e a mentős, amikor a tünetek alapján nem az azonnali riasztási kategóriába sorolta a beteget. Ezt kell jelenleg a vizsgálatnak kiderítenie. 

Gálvölgyi állapotáról csütörtökön közleményt adott ki a családja. Eszerint a színművész súlyos, de stabil helyzetben van, a közeljövőre tervezett előadásait pedig lemondja.