A Momentum is felkérte Baranyi Krisztinát arra, hogy vezesse a fővárosi listáját

A Momentum is felkérte Baranyi Krisztinát arra, hogy vezesse a fővárosi listáját

Baranyi Krisztina (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már hetekkel ezelőtt felkérte a Momentum Baranyi Krisztinát arra, hogy legyen a fővárosi listavezetőjük – mondta el Donáth Anna, a Momentum elnöke és egyben EP-képviselője a Magyar Hang kérdésére egy brüsszeli háttérbeszélgetésen. Mint korábban beszámoltunk róla, a független ferencvárosi polgármester egyenesen három helyről is kapott felkérést – ezek egyike a Magyar Kétfarkú Kutya Párt. Két párt listavezetőnek kérte fel, egy harmadik pedig a lista második helyét ajánlotta fel neki. 

Mint Donáth Anna elmondta, már régen beszélgetnek erről Baranyival, talán hamarabb is felkérték, mint a kutyapárt, csak ők nem szerették volna ezt a média előtt tenni, „a döntést teljes mértékben Krisztára bízzuk”. – Baranyi Krisztina munkáját helyben saját bevallása szerint is három szövetségi partner segíti a legjobban, a Momentum, az LMP és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt – mondta. Felvetésünkre, hogy Baranyinak a Momentum egyes helyi politikusaival voltak nehézségei, azt mondta: ez igaz, de ezeket a nehézségeket feloldották, és Baranyi maga is mondta, hogy örül annak, hogy teljesen más képviselői lesznek a pártnak a IX. kerületben. De a párttól magától és a helyi közösségüktől sok segítséget kapott Baranyi, akit Donáth természetes szövetségesüknek tart. Egyébként Baranyi tervei szerint az egyéni választókerületekben a csapatával indul el, amelynek részei a civilek, az LMP-sek, a kutyapártosok és a momentumosok is. 

Baranyi Krisztina hétfőn a Magyar Hang megkeresésére arról beszélt, miután nagyon fontosnak tartja Ferencváros képviseletét a Fővárosi Közgyűlésben, és mert a választási szabályok megváltoztatása miatt polgármesterként oda bejutni más módon nincs lehetősége, alaposan megfontolja, hogy melyik felkérést fogadom el. – Elsősorban a kabinetem tagjaival beszélek, akik között ott vannak a pártok képviselői is – tette hozzá.