Bombariadó volt a Pénzügyminisztériumban

Bombariadó volt a Pénzügyminisztériumban

A Pénzügyminisztérium épülete (Fotó: a tárca Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bombarobbantással fenyegetőzött április 4-én délelőtt egy 48 éves férfi – derült ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) esti közleményéből. A gyanúsított azzal hívta fel a 112-es segélyhívót, hogy a Pénzügyminisztérium épületében bombát helyezett el. Mivel feltehetőleg nem pontosította, melyik helyszínről van szó, a Készenléti Rendőrség tűzszerészei átvizsgálták az intézmény belvárosi, illetve a Budai Várban található, felújítás alatti épületét is. A közlemény szerint „robbantásra alkalmas eszközt egyik helyen sem találtak”.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság I. Kerületi Rendőrkapitánysága a köznyugalmat súlyosan megzavaró közveszéllyel fenyegetés miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. A feltételezett elkövetőt néhány órán belül azonosították is, a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztálya háromnegyed egykor a XVIII. kerületben elfogta. Az I. Kerületi Rendőrkapitányság gyanúsítottként hallgatta ki, majd őrizetbe vette, és kezdeményezte letartóztatását.

A BRFK-t és a Pénzügyminisztériumot is megkerestük azzal a kérdéssel, hogy konkrétan semmit nem találtak-e az épületekben, vagy csupán olyan eszközt nem, ami robbantásra alkalmas lett volna. Elhelyezhetett bármit is az elkövető? - érdeklődtünk. A BRFK Kommunikációs Osztálya nem válaszolt részletesen a kérdésünkre, elküldte viszont a csütörtök este kiadott közleményt.