Budapestre jön az orosz külügyminiszter és a Szputnyikról is tárgyalna

Budapestre jön az orosz külügyminiszter és a Szputnyikról is tárgyalna

Az orosz külügyminisztérium sajtószolgálata által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert (b) fogadja Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Moszkvában 2021. jnauár 22-én (Fotó:
MTI/EPA/Az orosz külügyminisztérium sajtószolgálata)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jövő héten Magyarországra jön Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, hogy többek között az orosz Szputnyik V vakcina uniós elfogadási kilátásairól is egyeztessen magyar kollégájával – számolt be a Portfolió az orosz Interfax hírügynökség tudósítása alapján.

Tervéről maga Lavrov beszélt, amikor a kalinyingrádi régióban tanárokkal találkozott: „Tudják, hogy például Magyarországon már régóta használják a Szputnyik V vakcinát, amelyről nagyon pozitív visszajelzéseket kapunk. Jövő héten Magyarországon leszek és természetesen ezt a témát is megvitatjuk” .  

Az orosz hírügynökség a tudósításában azt jelezte bővebb részletek nélkül, hogy a két külügyminiszter budapesti látogatásán megvitatják majd az orosz oltóanyag uniós elfogadási kilátásait is.

Mint ismert, az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) már hónapok óta vizsgálja a Szputnyikot, de eddig még nem hagyta jóvá annak unión belüli alkalmazását, így idehaza a 2 millió dózisnyi adagot – amelyet 1 millió ember kapott meg – magyar vészhelyzeti engedélyezéssel hagyták jóvá.

Lavrov egyébként augusztus során még Ausztriába és Olaszországba is ellátogat egy korábbi jelzése szerint.