Bűncselekmény gyanúja merült fel a Budapesten meghalt orosz zongoraművész ügyében

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Először még hatósági eljárás keretében vizsgálta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az Újlipótvárosban elhunyt orosz zongoraművész ügyét. Időközben viszont bűncselekmény gyanúja merült fel – tudta meg az Index. Így most már foglalkoztatás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt nyomoznak. Még senkit nem hallgattak ki gyanúsítottként, viszont szakértőt már kirendeltek.

A 27 éves Elina Valijeva baskírföldi zongoraművészt december 27-én találták holtan egy újlipótvárosi szálláson. Az Index szerint a nő és kísérője Airbnb-n keresztül bérelte a budapesti lakást, a zongoraművész társát pedig mérgezéses tünetekkel szállították a Péterfy Sándor Utcai Kórházba. Állapota súlyos, de nem életveszélyes.

A rendőrség a történtek után a gázkészülékeket lezáratta, illetve leköttette a rendszerről. A gyanú szerint a zongorista gázmérgezés áldozata lett, a fürdőszobai gázkészülékkel lehetett probléma.

Amint az Index írta, a zongorista korábban számos nemzetközi díjat nyert, és az Orosz Konföderáció területén található Baskír Köztársaság fővárosából, Ufából származott.