Csak a rendőrök harmada oltatná be magát a szakszervezet szerint

Csak a rendőrök harmada oltatná be magát a szakszervezet szerint

Fotó: Police.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ugyan hamarosan több mint 120 ezer rendvédelmi dolgozó kaphatja meg az koronavírus elleni vakcinát, ám sem az oltás várható helyéről és időpontjáról, sem az oltóanyag típusáról nem értesítették őket – írja értesüléseire hivatkozva a Népszava.

A rendőrségnél január végén kezdődött meg az igényfelmérés, eddig az ötvenezres állomány mintegy harmada oltatná be magát – tudta meg a Független Rendőr Szakszervezettől (FRSZ) a Népszava. Az FRSZ arra is kitért, bíznak benne, hogy nem egyfajta vakcinát erőltetnek rá a dolgozókra, és hogy egy típus elutasítása még nem jelent kizárást a programból. A szakszervezet az Országos Rendőr-főkapitányság úgy tájékoztatta: a belügyi dolgozókat – börtönőröket, tűzoltókat és rendőröket – saját munkahelyeiken fogják beoltani, ebben pedig az Országos Mentőszolgálat és a területileg illetékes kórház munkatársai segítenek majd.

A lap kereste a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetét (HTFSZ) is, ahonnan ugyancsak azt a tájékoztatást kapták: a vonulós tűzoltóknak is csupán 20-30 százaléka oltatna. – Sokan bizonytalanok amiatt, hogy nem tudni, milyen vakcinát kapnának, ezért inkább megvárnák, hogy mi derül ki az oltás mellékhatásairól – mondta Salamon Lajos, a szervezet elnöke.

A Népszava az oltás ügyében még január 26-án január 26-án megkereste az összes érintettet – a rendőrséget, a honvédelmi tárcát, a büntetés-végrehajtást, a NAV-ot és a katasztrófavédelmet – és levelet küldtek az őket felügyelő minisztériumoknak is. Választ viszont csak a pénzügyi tárca alá tartozó Nemzeti Adó- és Vámhivataltól érkezett, igaz, csak annyi, hogy türelmüket kérik.