Cseh bojkott a magyarok miatt: reagált Kövér László

Cseh bojkott a magyarok miatt: reagált Kövér László

Kövér László, az Országgyûlés elnöke a Blokád címû film díszbemutatójára érkezik a Toldy Ferenc Gimnázium előtt Budapesten 2022. október 18-án (Fotó:MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kövér László házelnök sajnálattal veszi tudomásul a V4-es pozsonyi házelnöki találkozó elhalasztását - közölte az Országgyűlés sajtóirodája csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták, hogy az elmúlt 30 évben a négy ország regionális együttműködésével az ideológiai különbségeket is áthidalva sikerült együtt képviselni a közös érdekeket. – A cseh parlament elnökeinek hazánkra vonatkozó megjegyzései igaztalanok és tiszteletlenek, nem felelnek meg a tényeknek, és kétségbe vonják a magyar kormány azon jogát, hogy politikáját a magyar nemzeti érdekek mentén alakítsa – olvasható a közleményben.

Mint beszámoltunk róla, cseh vezetők a magyar kormány oroszokhoz fűződő kapcsolata, továbbá a szerintük nem kollegiális energiapolitika miatt döntöttek a bojkott mellett.

Címkék: Kövér László