Donáth Anna Novák Katalint kérdezi: Hogy állhat a szörnyetegek mellé anyaként?

Donáth Anna Novák Katalint kérdezi: Hogy állhat a szörnyetegek mellé anyaként?

Novák Katalin (Forrás: Novák Katalin/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Mélyen megdöbbent, hogy a köztársasági elnök kegyelmet adott a pedofil bicskei iskolaigazgató bűntársának. Egy olyan ember szabadulhatott a börtönből, aki tevékenyen részt vett pedofil bűncselekmények eltussolásában – erről Donáth Anna, a Momentum elnöke, egyben EP-listavezetője írt közösségi oldalára pénteken. A 444 számolt be arról, hogy a köztársasági elnök kegyelmet adott az érintettnek, erre a Kúria egyik tavaly szeptemberi végzéséből következtettek. 

Ebben szó szerint az szerepel: „Időközben, 2023. április 27. napján a Köztársasági Elnök a kegyelmi kérelem elbírálásáról szóló KEH/2787-6/2023. számú határozatával a II. rendű terhelttel szemben a jelen ügyben kiszabott szabadságvesztés büntetés hátralévő részének végrehajtását kegyelemből 5 évi próbaidőre felfüggesztette, a foglalkozástól eltiltás büntetés és a közügyektől eltiltás mellékbüntetés hátralévő részének végrehajtását kegyelemből elengedte, valamint az ítélet vonatkozásában a büntetett előélethez fűződő hátrányok alól kegyelemből mentesítette.”

A lap felidézte, az egykori igazgatóhelyettesnek az ítélet szerint tudomása volt arról, hogy az igazgató több gyereket is molesztált, sőt, megírt egy hamis vallomást az egyik gyerek nevében, amely arról szólt, hogy ő csak kitalálta a  molesztálást, és ezt a hamis vallomást a saját irodájában a pedofil igazgató jelenlétében akarta aláíratni az érintett gyerekkel. Ezekért az érintettet eredetileg 3 év 4 hónap börtönre ítéltek első és másodfokon is.

A 444 szerint a kegyelem ténye úgy derült ki, hogy az igazgatóhelyettes a kegyelmi kérvénnyel párhuzamosan próbálkozott harmadfokon is megtámadni a börtönbüntetését. A Kúria eljárása közben viszont megszületett a kegyelmi ítéletet, így ez az áprilisi döntés bekerült a harmadfokú határozat szeptemberi szövegébe, ezt vette most észre a lap egy olvasója. Kiemelték: a Kúria is helybenhagyta az első és a másodfokon is kiszabott büntetést, tehát a pedofil igazgató helyettese jogerősen is kényszerítést követett el még úgy is, hogy a kiszabott büntetését nem kell letöltenie és a kegyelem értelmében büntetett előélete sem lesz. További adalék, hogy a 444 szerint a kegyelem dátuma arra utal, a bicskei pedofil igazgató bűntársa a pápalátogatás ürügyén jöhetett ki a börtönből.

Donáth Anna az ügy kapcsán azt írta, anyaként, politikusként, állampolgárként is tiltakozik. – Dühös és elkeseredett vagyok. Mit üzen ezzel Novák Katalin a magyar szülőknek? Mi célja volt ezzel a kegyelemmel? Hogy állhat a szörnyetegek mellé? Hiszen ő is anya – tette fel a kérdést.