Elárverezik a Szigetszentmiklóson félbehagyott stadiont

Elárverezik a Szigetszentmiklóson félbehagyott stadiont

Fotó: Unsplash/Sandro Schuh

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az mfor.hu a legutóbbi cégközlönyben talált rá arra a hirdetményre, melyben a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. nyilvános pályázat keretében értékesítené a felszámolás alatt álló Szigetszentmiklósi Testgyakorlók Körének vagyonelemeit, vagyis az annak tulajdonában lévő sportinfrastruktúrát. Így árverésre bocsátják a regionális utánpótlás-nevelési centrumot a hozzá tartozó 150 férőhelyes parkolóval, a Sport utcai létesítményt a térburkolatos, 30 férőhelyes parkolóval, valamint 2 műfüves és 2 füves pályát.

A 3,5 milliárd forint összköltségvetésű stadionprojekt története 2012-ben elindult. A problémák 2017 környékén kezdtek megszaporodni és egyre súlyosabbá válni, majd 2018 elején már látszott, hogy küzdeni kell az akkori tulajdonosoknak az akkor 60 százalékos készültségű projekt befejezéséért, elakadtak a taotámogatások. A portál szerint 1,5 milliárdot már ráköltöttek, és kormányzati segítségben is bíztak, ám az végül elmaradt, így 2018 júniusában felszámolási eljárás indult az egyesülettel szemben. 2020 őszén pedig a felszámolóbiztos a stadiont is árverésre bocsátja.  

Az árverésre bocsátott elemek minimálára – mely egyben a becsült értéke is – 420 millió forint, ajánlati biztosítékként pedig 12,8 milliót kell letenni. A nyertes pályázó csak a felépítményeket szerzi meg, a telket nem, mert az a helyi önkormányzat tulajdonában van.

A portál szerint nagy kérdés, hogy ki lát fantáziát a 60 százalékos készültségű, a legutóbbi munkálatok óta az állagromlás szakaszába lépett sportlétesítményben.

.