Elhunyt a Qubit újságírója, Hegyeshalmi Richárd

Elhunyt a Qubit újságírója, Hegyeshalmi Richárd

Hegyeshalmi Richárd (Fotó: Qubit)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mindössze harminckilenc éves korában elhunyt a Qubit újságírója, Hegyeshalmi Richárd. A tudományos lap szerint szerda este, váratlanul halt meg. Tavalyelőtt szeptembertől dolgozott a Qubitnél, előtte pedig 2019 tavaszáig az Index tech-tudomány rovatának munkatársa volt.

Korábbi kollégája, a telexes Stöckert Gábor azt írta, nem tudja, mi történhetett. Az Indexhez ő vitte még 2011-ben Hegyeshalmit, akkoriban gondolták újra az újság techrovatát. „Elképesztő kreativitással talált témákat, amik humbugnak tűntek, aztán kiváló ismeretterjesztő cikkek születtek belőlük. Egy idő után megtanultam nem kötekedni, amikor olyanokkal állt elő, hogy megírná, hogyan kell vizet inni, vagy tesztelné a délutáni alvást. Bármit rá lehetett bízni, jobb napjain klasszikusok születtek egy kishírből is” – búcsúzott Stöckert.

Hegyeshalminak még február 1-jén is jelent meg több cikke a Qubiten. Az elmúlt időszakban írt többek közt a világ leggyorsabb szuperszámítógépéről, az emlősök rákkockázatáról és arról is, hogyan tiltották be Oroszországban a karácsonyt.