Elküldte Lázárnak a RákosDubajról szóló fővárosi véleményt Karácsony Gergely

Elküldte Lázárnak a RákosDubajról szóló fővárosi véleményt Karácsony Gergely

Karácsony Gergely főpolgármester sajtótájékoztatót tartott Rákosrendező komplex fejlesztéséről 2024. január 12-én. (Képernyőfelvétel: Karácsony Gergely Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Rákosrendező Budapest aranytartaléka, fejleszteni kell, de nagyon nem mindegy, hogy hogyan. Ebben kell megállapodnunk, és utána nyílt pályázaton keresni hozzá befektetőt. Előbb a kabát, utána a gomb – fejtette ki véleményét a kormány által Budapestre tervezett „mini-Dubajjal” (amit a főváros RákosDubajra keresztelt át) kapcsolatban a főpolgármester.

Karácsony Gergely – négy pontba szedve – a közösségi oldalán tette közzé a Lázár Jánosnak küldött hivatalos véleményt. 

• Első az egyezség a fejlesztés funkciójáról, és csak utána következhet a beruházó megkeresése - nyílt, átlátható pályáztatáson keresztül.
• Turistáknak épített luxusnegyed helyett a budapestieket szolgáló városfejlesztésre van szükség, ahol 8-10 ezer családnak biztosíthatunk megfizethető áron lakásokat.
• Vágányok fölé épített kamupark helyett 30-40 hektáros valódi közparkra van szükség, a Rákos-patak vizéből duzzasztott tóval.
• A világörökséget elcsúfító toronyházak helyett pedig mértéktartó, Budapest karakterébe illeszkedő beépítést szeretnénk látni az új városrészben.

A főpolgármester szerint erről szól a „Budapest Parkváros koncepció”. A terület fejlesztéséhez szükséges közberuházásokra szerinte szükség van így is, úgy is: a földalatti felújítása, új szerelvények beszerzése, a Szegedi úti felüljáró megépítése és az észak-pesti fonódó villamos beindítása mind szükséges, de nem elégséges feltétele a fejlesztés megvalósításának.

Lapunk munkatársa a helyszínen is járt már, és megnézte, hogyan fest most a tervezett mini-Dubaj környéke: erről szóló riportunkat ITT olvashatják.