Elküldték a Honvédkórházból az idegsebészt, aki a bangladesi ikrek szétválasztását segítette

Elküldték a Honvédkórházból az idegsebészt, aki a bangladesi ikrek szétválasztását segítette

A volt MÁV kórház (jelenleg Honvédkórház II. telephely). Fotó: Wikipédia

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bár két éve még magas állami kitüntetést kapott, most elküldték a Honvédkórházból a bangladesi sziámi ikrek szétválasztását segítő Hudák Istvánt, akit a világ minden tájára hívják operálni – derült ki a Válasz Online interjújából. Hudák szerint minden figyelmeztetés nélkül küldték el őt, egyszer csak kapott egy levelet, hogy megszüntetik a szerződését. A levelet ráadásul nem is személyesen nyújtották át neki, hanem postán kapta meg. Az elküldésével párhuzamosan pedig máris új orvos érkezett a Honvédkórházba.

A gyerekek agyi érrendszerét szétválasztó idegsebész elmondása szerint a külföldi munkavállaláson gondolkodik, de egyelőre mindent megtesz, hogy folytathassa magyarországi praxisát.

„A parancsnok korábban személyesen tüntetett ki; Cornelius-díjat kaptam és a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetését adományozták nekem”, mondta Hudák, aki szerint talán éppen ezért küldik el. Hatalomtechnikáról lehet szó szerinte, amivel azt kívánják jelezni: nincs pótolhatatlan ember. Elmondása szerint Pécsen is ez történt: új vezető érkezett az idegsebészetre, neki pedig húsz év után el kellett onnan jönnie.

Hudák elmondta azt is, hogy főnökével, Csókay Andrással nagyon jó a kapcsolata, szinte szakmai szimbiózisban élnek. De ő csak az idegsebészet vezetője, nem az egész kórházé – mondta.