Ezért a 25 milliós szerződésért vállalta az olcsó menzát a Gundel

Ezért a 25 milliós szerződésért vállalta az olcsó menzát a Gundel

Orbán Viktor és Gulyás Gergely ebédel a Karmelita Kantinban (Fotó: Miniszterelnökség)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kiderült, hogy mennyire nem kötött rossz üzletet a Gundel, amikor bevállalta a budai várban székelő Miniszterelnökség olcsó étkeztetését. Az Átlátszó megkapta és nyilvánosságra hozta ugyanis azt a szerződést, ami alapján a Gundel ételt szállít a kormányülésekre a Karmelitában.

A 24.hu már korábban megszerezte a Gundel menza-szerződését, amely szerint a cég 691 négyzetmétert bérel a Karmelitában havi nettó 2 millió forintért, és havi nettó 400 ezer forint rezsit fizet. E mellé társult a Miniszterelnökség hivatalos rendezvényeinek étel- és ital szolgáltatására vonatkozó catering-szerződés, amelynek részletei kerültek most nyilvánosságra. A Gundel ügyvezetője, Peter Knoll januárban azt mondta a 24-nek, hogy „a Gundel számára a profit a rendezvény-cateringen van. Ha csak a menzára írták volna ki a pályázatot, nem indultunk volna el rajta.”

Nem tudni, a Gundel hogyan termel nyereséget a Karmelita Menün | Magyar Hang

Bár a Gundel vezetője szerint minimális nyereség van a miniszterelnökségi menza üzemeltetésén, az ismert adatok alapján ez képtelenség.

Nos, az Átlátszó most megkapta a január 30-án aláírt másik szerződést is, az étterem és a Miniszterelnökség szerződött le egymással, illetve addig, amíg ki nem merül , erre a célra félretett keret.
A cateringszerződés szerint a Gundel 2019. január 3-tól december 31-ig, illetve a nettó 25 millió forintos keret kimerüléséig biztosítja a Karmelitában (vagy esetleg külső helyszíneken) tartott kormányüléseken a büfét.

Utóbbi esetében annyi a megkötés, hogy a Miniszterelnöki Kabinetirodának legkésőbb négy nappal korábban értesítenie kell a Gundelt a rendezvényről, amelyre a cég ajánlatot készít minden esetben.

Orbán és a Gundel: az vagy, amit meg(t)eszel | Magyar Hang

A Gundel a régi elvtársaknak is a kedvence volt. Az Orbán-menü valódi árát most a mi számlánkhoz írják.

Érdekes, hogy a Gundel bérleti díjra 24 milliót fizet egész évre, vagyis egymillió forinttal kevesebbet, mint amennyit a cateringért kap.