Gulyás Gergely a CPAC-on: Magyarországon sikeres konzervatív kísérlet zajlik

Gulyás Gergely a CPAC-on: Magyarországon sikeres konzervatív kísérlet zajlik

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédet mond a CPAC Magyarország kétnapos konzervatív konferencia második napján a Bálna Budapestben 2023. május 5-én (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormányinfókat is lezongorázó miniszter a konferencia záróelőadásán megismételte főnöke korábbi kijelentését.

Megismételte a főnöke korábban tett kijelentését Gulyás Gergely a Konzervatív Politikai Akció Konferencia (Conservative Political Action Conference, CPAC) Budapestre kihelyezett összejövetelén. Az MTI beszámolója szerint a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken a CPAC Magyarország konferencián ugyancsak arról beszélt, az elmúlt években Magyarországon sikeres konzervatív kísérlet zajlik.

Gulyás Gergely az Alapjogokért Központ által szervezett Együtt erő vagyunk! című rendezvény záróelőadásán azt monda, a magyarországi konzervatív kísérlet sikeres, mert demokratikus legitimáció áll mögötte: négyszer egymás után igen nagy többséggel sikerült parlamenti választásokat nyerni. „De sikeres azért is, mert nem mondott le azokról az alapvető értékekről, melyekről Nyugat-Európa önmagukat kereszténydemokratának és konzervatívnak nevező pártjai már lemondtak” – tette hozzá.

– A CPAC fontos szerepe, hogy összekösse az óceán két partját, mert a konferencia az amerikai konzervatívok fontos fóruma, melyet most már más országok is vendégül látnak – közölte a politikus.

A CPAC idei budapesti konferenciája azért is emlékezetes marad, mert a rendezvényről kidobták a brit The Guardian napilapnak tudósító egyik újságíróját. Mindezt úgy, hogy a korábban a 2018-as bezárása előtt a Magyar Nemzet külpolitikai rovatában dolgozó Garamvölgyi Flórát korábban minden gond nélkül beregisztrálták az eseményre, és az első napról tudósított is.

 

Címkék: Gulyás Gergely, CPAC