Gulyás Gergely: Felelőtlenség és nem elfogadható most Dubajba menni

Gulyás Gergely: Felelőtlenség és nem elfogadható most Dubajba menni

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. október 5-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A parlamenti ülésen is szóba került, hogy Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea a március 15-i hosszú hétvégét Dubajban tölthette. Annyi legalábbis biztos, hogy a NER kedvenceként megismert OE-LEM lajstromjelű magángép az Egyesült Arab Emírségek második legnagyobb városában járt, majd onnan érkezett vissza a magyar fővárosba. Gulyás Gergelyt szembesítették ezzel.

– Ahol biztosan lépni fog a kormány, az az Európán kívüli utazások szabályainak szigorítása, mert vannak olyanok, akik okosba' kitalálják, hogy üzleti tevékenységet végeznek, de valójában nyaralásra mennek és behozzák a vírus gyorsan terjedő mutációját – ezt Orbán Viktor nyilatkozta nemrég, a koronavírus-járvány harmadik hullámának felívelésekor. Az intő a mondatot a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese Kocsis-Cake Olivio idézte fel a hétfői parlamenti ülésen, gyorsan hozzátéve, hogy Mészáros Lőrincről – a miniszterelnök barátjáról – ezután derült ki, hogy Dubajban járt a március 15-i hosszú hétvégén.

Az ellenzéki politikus szerint miközben itthon az emberek korlátozások között élnek, este nyolc után otthon vannak, nem mehetnek étterembe, addig vannak olyanok, akiknek mindent szabad. Ezzel pedig „nem csak a miniszterelnököt veszik hülyére, hanem az összes magyar embert hülyére veszik”.

A felszólalásra muszáj volt válaszolnia Gulyás Gergelynek. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a kormány álláspontja nem változott, a jelenlegi helyzetben pedig mindenkinek példát kell mutatni, még az üzleti élet szereplőinek is. Felelőtlenségnek és nem elfogadhatónak nevezte azt, ha valaki éppen most jár Dubajba. Mészáros Lőrinc nevét nem mondta ki, sőt, még azt is felvetette, hogy valaki az elmúlt időszakban üzleti úton járt külföldön.

Kocsis-Cake Olivio kérdésére, miszerint lesz-e következménye Mészáros Lőrinc útjának, a miniszter csak annyit mondott: jelenleg tiltva nincs, hogy valaki utazzon. Ha lesz ilyen javaslata az ellenzéknek, akkor azt tegye a kormány asztalára és majd megfontolják.