Házkutatást tartottak a 24.hu tulajdonosának cégénél

Házkutatást tartottak a 24.hu tulajdonosának cégénél

Varga Zoltán, a Centrál Médiacsoport tulajdonosa (Forrás: Centrál Médiacsoport)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozó főosztálya házkutatást tartott Varga Zoltán, a többek között 24.hu-t, a vezess.hu-t, az nlc.hu-t, a Nosaltyt és a Hírstartot is kiadó Central Médiacsoport elnökének és tulajdonosának érdekeltségénél, a Central irodaházában a Varga ellen folyó nyomozás ügyében – írja a Magyar Nemzet néven megjelenő lap.

A kományközeli lap értesülését a Fővárosi Főügyészség is megerősítette, és azt közölte, hogy a házkutatások során tárgyi bizonyítékokat – okiratokat és elektronikus adatokat – foglaltak le. Az ügy előzménye, hogy 2022 novemberében különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt gyanúsítottként hallgatta ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Varga Zoltánt, a Central Médiacsoport tulajdonosát, miután Budai Gyula fideszes képviselő 2021-ben feljelentést tett az Európai Csalás Elleni Hivatalnál (OLAF), majd pár hónappal később a NAV-nál. A feljelentés lényege, hogy a Central Fund Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. áron alul adta el a Nógrád Vegyipari Zrt.-t 2020 áprilisában, és ezzel nagyjából félmilliárd forintos kárt okozhatott az uniós költségvetésnek. Varga ezt vitatja és szerinte azért támadják, mert Fidesz-közeli üzletemberek meg akarják szerezni tőle a 24.hu-t.

Az üzletember ügyvédje a Magyar Nemzetben megjelent cikkre reagálva a következőket írta a Media1-nek megküldött közleményében: „Szeretném hangsúlyozni az ügy kapcsán, hogy ügyfelem semmilyen bűncselekményt nem követett el. Hozzávetőlegesen havonta kértünk betekintést az iratokba, de az elmúlt 6 hónapban tudomásom szerint érdemi nyomozati cselekmény nem történt az ügyben. December 6–án, a Central Irodaházába nagy erőkkel kivonult a NAV nyomozó főosztálya és olyan iratokat vittek el, amiket elektronikus úton is be tudtunk volna küldeni. 2025 év elejéig lehet hivatalosan nyomozni az ügyben és továbbra is fenntartjuk az álláspontunkat, hogy az ügyfelemmel közölt gyanúsítás hiányos és a büntető jogszabályok téves értelmezésén alapul. Ettől függetlenül a gyanúsítás minden pontját tényekkel és bizonyítékokkal alátámasztva cáfoltuk”.