Hétvégenként dupla szerelvénnyel közlekedik a Jégmadár a Balaton déli partjára

Hétvégenként dupla szerelvénnyel közlekedik a Jégmadár a Balaton déli partjára

A fonyódi Panoráma strand bejárata (Fotó: Szabó Zsolt László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A nyári szezonban, hétvégenként a Nagymaros és Fonyód között közlekedő emeletes vonat, a Jégmadár expressz dupla szerelvénnyel közlekedik – tájékoztatta a MÁV Zrt. szombaton az MTI-t.

A menetirány szerinti második szerelvényre Kelenföldtől lehet felszállni és visszafelé is csak addig lehet benne utazni – közölték. Először ezen a hétvégén kapcsolnak össze így két emeletes motorvonatot.

A Jégmadár expressz kihasználtsága teljes. A két emeletes jármű együttes ülőhelykapacitása 1200, de a csomaggal utazók kényelme érdekénben csak 968 helyjegy váltható rá – ismertették.

A dupla Jégmadár expressz Nagymarosról indul 7.40-kor szombaton és vasárnap, 9 órakor ér Kelenföldre, megáll a Balaton déli partjának fontosabb megállóiban, és 11.23-ra ér Fonyódra, majd onnan 16.36-kor indul vissza. A vonatra helyjegy váltása kötelező, így garantált az ülőhely. A dupla szerelvényen 24 kerékpár szállítható.