Hiába szűnik meg az ingyenes parkolás, a II. kerületben egyelőre nem büntetnek

Hiába szűnik meg az ingyenes parkolás, a II. kerületben egyelőre nem büntetnek

Fotónk illusztráció: parkoló autók (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Országszerte újra fizetni kell a parkolásért jövő keddtől – ezt a csütörtöki kormányinfó óta lehet már tudni. A II. kerületben ugyanakkor egyelőre még nem fogják büntetni a szabályszegő autósokat.

Őrsi Gergely, a kerület szocialista polgármestere a Facebook oldalán jelentette be az autósok számára jó hírt arra hivatkozva, hogy a bejelentés hirtelensége miatt könnyen előfordulhat, hogy sokakhoz nem jut el a hír, vagy mostanáig nem tudták kiváltani a parkolási engedélyüket. A moratórium szűk egy hétig fog tartani, május 25-e – vagyis a fizetős parkolás első napja – és május 31-e között csak figyelmeztetni fogják az érintett járműtulajdonosokat.

A kerületvezető egyúttal arra kérte az arra jogosultakat, hogy váltsák ki parkolási engedélyüket. Ez előzetes egyeztetés nélkül is intézhető lesz a Központi Ügyfélszolgálaton, ha valakinek nincs lehetősége online ügyintézésre.

Őrsi Gergely azt is hozzátette, hogy bár egyre több járvány miatt meghozott szabályt hagyhatunk magunk mögött, arra kér mindenkit, hogy az aktuális egészségvédelmi óvintézkedéseket tartsa be, és aki még nem tette, éljen a védőoltás beadásának lehetőségével!