Hónapokon át fegyverrel raboltak fiatalok Budán, elfogásuk közben lövés is dördült

Hónapokon át fegyverrel raboltak fiatalok Budán, elfogásuk közben lövés is dördült

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két fiatalt fogott el a rendőrség szerda este a XI. kerületben, a 16 éves és egy 14 éves fiút azzal gyanúsítják, hogy fegyverrel rabolt ki több embert az elmúlt hetekben – írta a Police.hu. A fiatalok a Minerva utcában követni kezdtek egy férfit, majd egy gázriasztó fegyverrel megfenyegették, értékeit követelték és egy lövést is leadtak; a támadásban nem sérült meg senki. A nyomozók a két fiút a helyszínen elfogták, az egyik elkövetőnél megtalálták a gázriasztó fegyvert is. 

A két fiatalt bevitték a rendőrségre, ahol elmondták, hogy korábban is követtek el rablásokat 2019. november 7. és december 11. között és volt még három társuk is. A támadásokat mindig más és más csoportban követték el, egyedül az egyik 14 éves fiú az, aki minden rablásban részt vett. A nyomozók a csapat harmadik tagját – egy 15 éves fiút – zuglói otthonában, a negyedik fiút – egy 16 éves középiskolást –, egy újbudai lakásban fogták el, a csapat ötödik tagját, egy 14 éves fiút az iskolából állították elő. 

A nyomozás során kiderült, hogy az öt fiatal pár hónapja ismeri egymást, akik közül ketten általános iskolába, egy fiú középiskolába, kettő pedig gimnáziumba jár. A gimnazisták közül az egyik fiatal egyházi iskola tanulója. A fiúk kivétel nélkül rendezett körülmények között élnek, a szüleik dolgoznak, például egyikük édesapja sebész egy fővárosi kórházban.

A nyomozás adatai szerint az öt fiú – különböző „felállásban”, arcukat maszkkal eltakarva – 2019. november 7. és december 11. között nyolc alkalommal 11 ember sérelmére követtek el rablásokat Újbudán és a Gellért-hegyen. A rablások során több mint 120 ezer forintot, egy mobiltelefont és egy hangfalat vettek el áldozataiktól.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a két 16 éves, a két 14 éves és a 15 éves fiút fegyveresen elkövetett rablás bűntett, fegyveresen elkövetett rablás bűntett kísérlet, valamint fegyveresen és csoportosan elkövetett rablás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként, őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.