Így reagált Kovács Zoltán arra, hogy Orbánhoz ment volna a volt ukrán elnök

Így reagált Kovács Zoltán arra, hogy Orbánhoz ment volna a volt ukrán elnök

Fotó: Kovács Zoltán Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyarország nem kíván asszisztálni Zelenszkij elnök belső politikai leszámolásaihoz! – írta ki hivatalos Facebook-oldalán Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szombat este.

A magyar politikus ezzel reagált az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) Telegram-csatornáján megjelentekre. Az SZBU szerint Petro Porosenko Orbán Viktorral tervezett találkozója az orosz titkosszolgálat eszköz lett volna Ukrajna ellen, ezért akadályozták meg, hogy elhagyja az országot – szúrta ki korábban a Hvg.hu.

A volt ukrán elnök pénteken indult el Lengyelország felé, de a határőrök nem engedték ki az országból. A 444  ezzel kapcsolatban megjegyzi: az ukrán tisztségviselők jelenleg csak különleges engedéllyel hagyhatják el az országot, Porosenko rendelkezett ilyennel, de a parlament alelnöke visszavonta azt. Kovács Zoltán bejegyzésében tehát nem cáfolta az SZBU értesülését, miszerint Porosenko Orbánnal szeretett volna találkozni, ugyanakkor még arról írt: „ezek a politikai leszámolások is mutatják, hogy Ukrajna ma még nem áll készen az európai uniós tagságra!”