Immár hivatalos, Vitályos Eszter lesz az új kormányszóvivő

Immár hivatalos, Vitályos Eszter lesz az új kormányszóvivő

Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára 2024. február 29-én (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A miniszterelnök javaslatára Sulyok Tamás köztársasági elnök Vitályos Esztert nevezi ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárává – derül ki a csütörtök esti Magyar Közlönyből. A kinevezés április elsejétől érvényes.  

Lapunk írta meg elsőként, hogy Vitályos Eszter, a Fidesz országgyűlési képviselője, egyben Csák János kulturális és innovációs miniszter helyettese lesz az új kormányszóvivő, miután két hete kiderült, hogy Szentkirályi Alexandra – aki rendszeresen ott állt Gulyás Gergely mellett a kormányinfónkon – a Fidesz főpolgármester-jelöltje lett. Az, hogy az új pozíció valóban kormányszóvivőséget jelent, Vitályos Eszter is megerősítette az Instagram-oldalán illetve a Facebook-oldalán. Mint írja, nagy megtiszteltetés érte őt a napokban, amikor Orbán Viktor felkérte, hogy vállalja el a Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkárság vezetését, egyúttal pedig a kormányszóvivői feladatok ellátását is. Ezzel miniszterhelyettesi megbízatása véget ért a Kulturális és Innovációs Minisztériumban, de a helyére jön Zsigó Róbert, akinek kinevezését szintén aláírta már a köztársasági elnök. Mint Vitályos Eszter hozzátette, kormányszóvivőként is marad a Pilis-Dunakanyar országgyűlési képviselője. 

Vitályos Eszter 2010-től 2012-ig az Országgyűlés Hivatala alkalmazásában a Fidesz önkormányzati és területfejlesztési kabinettitkári feladatait látta el, majd a Miniszterelnökségen dolgozott, később pedig a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség jogi- és gazdasági elnökhelyettesévé nevezték ki. 2014-től 2018-ig a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára volt, ezután az akkori Emberi Erőforrások Minisztériumában az európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkári feladatokat végezte. Az Országgyűlésbe 2021-ben került be L. Simon László parlamenti helyére, majd a 2022-es országgyűlési választáson egyéni mandátumot szerzett a szentendrei választókerületben. Csütörtökön lapunk is kereste a fideszes politikust, de nem sikerült elérnünk. Egyik kollégája telefonon úgy reagált: sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánja értesülésünket, illetve „amennyiben lesz ilyen döntés, azt nyilvánosságra fogjuk hozni”.