Itt bukkant fel Tóbiás József, az MSZP volt elnöke

Itt bukkant fel Tóbiás József, az MSZP volt elnöke

Tóbiás József (Fotó: MSZP.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Horváth Csaba, Zugló szocialista polgármesterének munkatársaként dolgozik december óta Tóbiás József, az MSZP korábbi elnöke-frakcióvezetője – tudta meg a Telex.

A Zuglói Önkormányzat megerősítette a hírt. Eszerint Tóbiás munkaviszonya határozott időre szól 2023. december 6-tól 2024. június 30-ig. A volt pártelnök havonta bruttó 850 ezer forintot keres. A munkaköri leírás szerint Tóbiás feladatai között szervezési, stratégiai feladatok vannak, ő szervezi a polgármester programjait, közreműködik önkormányzati kezdeményezések lebonyolításában, valamint felelős a polgármesteri kabinet belső információáramlásának koordinálásáért is.

Tóbiás 1998 és 2019 között az MSZP országgyűlési képviselője, két évig a párt igazgatója volt. 2014 és 2016 között az MSZP elnöki és frakcióvezetői tisztségét is ellátta. A képviselőről 2019 nyarán derült ki, hogy családjával az előző év őszén Tenerifére költözött, de a parlamenti mandátumáról nem mondott le, a Kanári-szigetek és Budapest között ingázott. Bár később a politikus már úgy fogalmazott, hogy csak a családja költözött ki, ő pedig ingázik, pártja mégis azt kérte, döntse el, kitölti-e a képviselői mandátumát vagy visszaadja azt. Tóbiás 2019 októberében lemondott a parlamenti mandátumáról, és visszavonult a politikától.