Jakab Péter: Már csak pár hónap, és eljön a döntő ütközet

Jakab Péter: Már csak pár hónap, és eljön a döntő ütközet

Jakab Péter Jobbik-elnök baloldali háttér
előtt (Fotó: Jakab Péter Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem egy kormányt, hanem egy végtelenül aljas, korrupt rendszert kell leváltanunk, amihez erő, bátorság és szervezettség kell. Rajtunk, jobbikosokon nem fog múlni – ezt ígérte közösségi oldalán Jakab Péter, a Jobbik elnöke szerdán. A politikus arra is figyelmeztetett: „Már csak pár hónap, és eljön a döntő ütközet”.

A politikus egyébként annak kapcsán posztolt, hogy kedden Szolnokon találkozott tagtársaival, hogy „a végső csata előtt még egyszer megerősítsük a sorainkat”.

Nemrég Jakab egyébként szóváltásba keveredett Márki-Zay Péter összellenzéki miniszterelnök-jelölttel. Nemrég Márki-Zay ugyanis arról beszélt a Szabad Európának: évente 2,7 milliárdja van a Jobbiknak, de ebbe a konkrét kampányba alig szállt be. Egyelőre százmilliót sem tud beletenni a kampányba, vagy nem akar”.

Erre Jakab azt üzente vissza: „amikor 2020 januárjában átvettem a Jobbik vezetését, még mindig a milliárdos ÁSZ-büntetést nyögtük, miközben a pártot meg kellett tisztítani azoktól, akik ma is együttműködnek a Fidesszel. A büntetést kifizettük, a pártot megtisztítottuk és felkészítettük arra, hogy az egységes ellenzék részeként küzdhessen a kormányváltásért”. Szerinte a párt rengeteg aktivistával és dupla annyi pénzzel szállt be az előválasztás finanszírozásába, mint a többi párt, a legnehezebb körzetekben nyerték el a választók bizalmát, és összegszerűen a Jobbik ajánlotta fel a pártok közül a legtöbb pénzt a közös ellenzéki kampányba. – Rajtunk nem múlhat a közös miniszterelnök-jelölt győzelme. És nem is fog. Aki ezek után a Jobbikot támadja, az Orbán hatalmon maradását segíti. De ezt a közös miniszterelnök-jelölt nyilván nem hagyná, hisz érte is küzdünk – tette hozzá a Jobbik elnöke.

Címkék: Jobbik, Jakab Péter