Rendőrök rángatták el a kilakoltatást megakadályozni próbáló országgyűlési képviselőket

Rendőrök rángatták el a kilakoltatást megakadályozni próbáló országgyűlési képviselőket

Jámbor András, háttérben A Város Mindenkié csoport egy kilakoltatás megakadályozása közben 2022. 10. 6-án (Fotó: Jámbor András Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jámbor András, Csárdi Antal és Tordai Bence ellenzéki országgyűlési képviselőket rendőrök vittek le egy kilakoltatásra váró V. kerületi lakás elől csütörtökön.  

Mint a Mérce írta, A Város Mindenkié (AVM) aktivistái élőlánccal tiltakoznak egy 67 éves lipótvárosi nő kilakoltatása ellen. Az élőláncban Tordai Bence, Jávor András és Csárdi Antal ellenzéki képviselők is részt vettek. Misetics Bálint, a főpolgármester lakás- és szociálpolitikai főtanácsadója és az AVM aktivistája felhívta a figyelmet az V. kerületi polgármester által is megszavazott kilakoltatások felfüggesztéséről szóló fővárosi határozatra, valamint arra, hogy Belváros-Lipótváros Önkormányzatának törvényben foglalt kötelessége a hajléktalanná válás megelőzése. Hozzátette, az AVM felajánlja ügyfele hátralékrendezését is, hogy az önkormányzat hozzájusson kintlevőségéhez.

A végrehajtók rendőrökkel érkeztek, akik elkezdték az intézkedést az élőláncban résztvevő tiltakozó aktivistákkal és országgyűlési képviselőkkel szemben. Tordai Bence felhívta a rendőrök figyelmét, hogy mentelmi joggal rendelkező személlyel szemben készülnek erőszakot végrehajtani, de ennek ellenére Jámbor Andrással együtt levitték és lerángatták a lépcsőházból.

„40 perc alatt eddig 4 embert köztük engem és Tordai Bencét tudták kiszedni. Még több mint 20 aktivista társunk fent van, köztük Csárdi Antal akit egyelőre nem tudnak lehámozni a korlátról! A milliárdos ingatlanmutyik kerületében a Fidesz így tesz hajléktalanná 300 ezer forintért egy nőt, akinek kifizetnék a tartozását” – írta Jámbor András a Facebook-oldalán fél 12-kor. Pár perc múlva aztán már arról adott hírt a Mérce, hogy Csárdi Antalt is elrángatták a rendőrök és sorra viszik le az aktivistákat is.

Karácsony Gergely főpolgármester is reagált a történtekre. Mint Facebook-oldalán írta, nagyon reméli, hogy ez csak valami félreértés. Hozzátette: „azt a politikai vitáink ellenére sem gondolnám egyetlen budapesti polgármesterről sem, hogy egyik héten megszavazza a kilakoltatások leállítását, majd következő héten maga lakoltatja ki egy rászoruló lakosát. Arra kértem az V. kerület polgármesterét, hogy tartsa magát a közgyűlési szavazatához, és a kilakoltatást állítsa le”.