Jobbik: Csodálkozunk, hogy még nem süllyedt el a maffiakormány a szégyentől

Jobbik: Csodálkozunk, hogy még nem süllyedt el a maffiakormány a szégyentől

2008-ban minden szlovák napilap fehér címlappal tiltakozott az akkori törvénymódosítás ellen. Most újra nagyobb befolyást kaphatnak a politikusok a sajtóban (Fotó: Reuters/Martin Soltes)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Közleményt adott ki a Jobbik azzal kapcsolatban, hogy a Pravda orosz lap Oroszország barátai közé sorolja Magyarországot is a jelenlegi háborús helyzetben. Mint írják: „Csodálkozunk, hogy még nem süllyedt el a maffiakormány a szégyentől: az orosz Pravda Magyarországot – pontosabban Orbánékat – az orosz agresszió támogatói közé sorolta. Azok közé, akik nem tartanak lépést sem az Európai Unióval, sem a NATO-val. Akik vagy szabotálják a putyini agresszió elleni szankciókat, vagy pávatáncuk egyik lépéseként megszavazzák ugyan, de a szövetségeseinket szembeköpve továbbra is vegytiszta orosz propagandát folytatnak.” 

Az ellenzéki párt szerint az Orbán-kormány „12 éves ténykedése alatt száz százalékig kiszolgálta az orosz érdekeket, ezzel is veszélybe sodorva Magyarország biztonságát”.  Úgy látják, Orbánék orosz kémtanyává is tették az országot, mert Magyarország még nem lépett ki a budapesti székhelyű, sokak által csak kémbankként emlegetett Nemzetközi Beruházási Bankból. 

A Jobbik arra is kitér, hogy szerinte nálunk az állami médiában adófizetői pénzből százmilliárdokkal támogatják a nyílt orosz propagandát. – Ezektől nem várunk semmit, ugyanis amíg hatalmon vannak, addig Magyarország nincs biztonságban! – állítják.

A Jobbik álláspontja szerint Magyarországon az orosz hódítás melletti bármiféle kiállás hazaárulás. Emlékeztetnek arra, hogy az orosz hódítás a magyarokat, a cseheket, a lengyeleket és az ukránokat a puszta létükben és függetlenségükben fenyegeti. 

– Jól tudjuk, hogy hányszor szállta meg Magyarországot Oroszország, és hányszor az Egyesült Államok. A magyar történelemben Szent István öröksége óta számunkra csupán egyetlen út létezik, az pedig Nyugat felé tart – zárul a közlemény, amely emlékeztet arra is, hogy vasárnap délután az ellenzéki pártok tüntetést tartanak a Kunigunda utcai MTV székház előtt. 

A háborúról szóló percről percre közvetítésünket itt olvashatja!