Jövő héten fogadhatják el a státusztörvényt

Jövő héten fogadhatják el a státusztörvényt

A költségvetés vitája az Országgyűlésben 2023. június 13-án (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jövő kedden dönthet az Országgyűlés a komoly feszültségeket és tiltakozásokat eredményező, úgynevezett státusztörvényről – a Hvg.hu értesülései szerint ez szerepel a csütörtöki házbizottsági ülésre készített javaslatban. Információik szerint a jövő évi költségvetésről – amelyet ugyancsak bírálatok öveztek főként az ellenzék részéről – pénteken szavazhat a parlament. Svédország NATO-csatlakozásának ratifikálása ugyanakkor továbbra sem szerepel a napirenden.

Az Országgyűlés honlapján egyelőre csak annyi érhető el, hogy a házbizottság csütörtökön délelőtt ül össze, ott születik meg a végleges döntés.

Azt már korábban is lehetett tudni, hogy vár még rendkívüli ülés a parlamenti pártokra, hiszen mind az oktatást érintő szabályozás, mind a 2024-es büdzsé csak a vitaszakaszban volt eddig. Előbbit egyébként 18 órán keresztül tárgyalták, az ellenzéki pártok több mint negyven módosító javaslatát lesöpörték az asztalról.