Karácsony Gergely a fővárosi hóhelyzetről: A bevethető teljes kapacitással dolgozunk

Karácsony Gergely a fővárosi hóhelyzetről: A bevethető teljes kapacitással dolgozunk

Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hatvanhat szóró- és hókotrógép állt üzembe a fővárosban, Karácsony Gergely Facebook-posztja szerint a bevethető teljes kapacitással dolgoznak. A főpolgármester szerint a prioritási sorrend így néz ki: először a hidak és felüljárók, majd az autópályák, a fő közlekedési utak fővárosi bevezető szakaszai, az autóbuszvonalak hegyvidéki szakaszai és egyéb közösségi közlekedési útvonalak, aztán a kórházakhoz, rendelőintézetekhez vezető utak.

Dolgoznak a mellékútvonal-hálózat felszabadításán is, a kerékpárutak és közjárdák síkosság-mentesítését pedig kisebb célgéppel és kézi erővel érik el. Karácsony fontosnak nevezte, hogy vezetés közben senki ne előzze meg a síkosság-mentesítésben, hóeltakarításban résztvevő járműveket, hiszen mögöttük nyilvánvalóan tisztább az útburkolat. „Továbbra is kérjük, hogy csak megfelelő műszaki állapotú, és lehetőleg téli gumiabronccsal felszerelt járművekkel induljanak útnak, és vigyázzanak a városban dolgozó munkatársainkra is” – üzente a főpolgármester.

Máshol is gondot okozott a hóhelyzet: közlekedési fennakadásokat, baleseteket és áramkimaradásokat tapasztalni országszerte. Akadnak olyan iskolák is, amelyeket inkább bezártak a mai napra.