Karácsony Gergely máris reagált Vitézy Dávid indulására

Karácsony Gergely máris reagált Vitézy Dávid indulására

Karácsony Gergely (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Főpolgármesterré választásom után szakmai feladatra kértem fel Vitézy Dávidot. Azt mondta, nem tudja vállalni, mert nem engedte meg neki Orbán Viktor, és ő nem szeretne olyan katona lenni, aki Észak-Koreából menekül Dél-Koreába, de hátulról lelövik az övéi – árulta el Karácsony Gergely főpolgármester legújabb kihívójáról. 

Karácsony a közösségi oldalán betolakodónak nevezte Vitézyt, és a következőképpen fogalmazott: „Szakmai feladatra nem engedték, most politikaira küldik. Sebaj. A szabad Budapest a menekülőket befogadja, a betolakodókat legyőzi.” A jelenlegi főpolgármester arra reagált ezzel, hogy a volt közlekedési államtitkár, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) egykori vezérigazgatója kedd reggel bejelentette: elindul Karácsonnyal szemben a június 9-i főpolgármester-választáson. Karácsony bejegyzéséhez egyébként egy olyan fotót mellékelt, amelyen Vitézy Dávid Orbán Viktor miniszterelnökkel és Novák Katalin volt államfővel látható.