Kerekesszékes férfi rablója ellen emeltek vádat Karcagon

Kerekesszékes férfi rablója ellen emeltek vádat Karcagon

Bűnügyi helyszínelő (Forrás: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A jobb végtagjaira lebénult, kerekesszékkel közlekedő 65 éves férfira támadt rá egy férfi ittas állapotban Karcagon. A tavaly októberi eset püspökladányi elkövetőjét korábban már kétszer elítélték rablásért, most pedig a Karcagi Járási Ügyészség emelt ellene vádat.

A támadó október 22-én kora délután támadt a mozgássérült férfira, húzni kezdte a vállán keresztbe vetett táskáját, majd addig rángatta, míg a sértett a kerekesszékkel együtt felborult.

Az ötvenéves elkövető kirángatta a földön fekvő sértett kezéből a táskát, amelyben hatezer forint készpénzt, személyes okmányokat és bankkártyát talált, majd elmenekült. A járási ügyészség a különösen visszaesőnek minősülő férfival szemben fegyházbüntetés kiszabását javasolta – tájékoztatta az MTI-t a Szolnoki Járási Ügyészség helyettes sajtószóvivője, Lánczi Rajmund. Az ügyben a Karcagi Járásbíróság hoz majd döntést.