Kiderült, Győzike meg is hívta a szülinapjára Novák Katalint és Szijjártó Pétert

Kiderült, Győzike meg is hívta a szülinapjára Novák Katalint és Szijjártó Pétert

Győzike az 50. születésnapján (Forrás: Gáspár Győző/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagy port vert fel, amikor kiderült, hogy Novák Katalin köztársasági elnök és Sziijjártó Péter külügyminiszter is felköszöntötte születésnapján Gáspár Győzőt, ahogyan sokan ismerik Győzikét. A Mi Hazánk-os Dúró Dóra sem hagyta szó nélkül, amire az előadó válaszolt is, újabb részleteket megosztva az eseményről.

Gáspár Győző maga árulta el a napokban, hogy ötvenedik születésnapjára nemcsak a rokonok és barátok, hanem Novák Katalin köztársasági elnök és Sziijjártó Péter külügyminiszter is felköszöntötte. A Mi Hazánk-os Dúró Dóra erre válaszul felvetette, hogy ezután vajon majd Kossuth-díjat is adnak-e neki. Majd kifejtette, hogy szerinte mi áll mindennek a hátterében. – A Fidesz, szavazótáborának összetételét tudomásul véve, stratégiát váltott. Az értelmiség ebben a társadalmi környezetben nem képes annyi szavazatot hozni a Fidesznek, amennyivel nyerni lehet. A celebek azokat a tömegeket szólítják meg, akiket az értelmiség nem tud, akikhez az értelmiség nem jut el – ezért önt el mindent a Fidesz mellett nyilatkozó celebek hada – írta.

Napokkal később az érintett is megszólalt újra. Mint a Mandinernek elmondta, bár tudta, hogy kevés az esély rá, hogy elmennek, meghívta Novák Katalint és Szijjártó Pétert is a szülinapjára. – A meghívókat elküldtem, és erre jött tőlük egy-egy hallatlanul udvarias levél, amelyben jelezték, nem tudnak részt venni az eseményen, majd mindketten boldog születésnapot kívántak – fejtette ki, hozzátéve, hogy emberi gesztust gyakoroltak. Majd feltette a kérdést is Dúró Dórának, hogy vajon jobb lett volna, ha válaszra sem méltatják? Szerinte a Mi Hazánk politikusa „úgy rohant neki Novák Katalinnak – de szerintem inkább a falnak –”, hogy nem is tudta a történet hátterét. – Fontosabb volt neki, hogy hergelje a követőtáborát, hogy jöjjenek a like-ok. Az pedig jellemző, hogy a koszos cigány, meg retkes cigány kifejezések ma is ott virítanak a hozzászólások között. Tudom, szólásszabadság van. Tudom, a Mi Hazánknak ez is belefér. Egy politikustól ugyanakkor az ember elvárná, hogy tájékozott legyen és úgy szóljon a követőihez a Facebookon – fejtette ki.