Kiderült, pontosan miért büntette meg Magyarországot az UEFA

Kiderült, pontosan miért büntette meg Magyarországot az UEFA

Magyar szurkolók a Dózsa György úton 2021. június 15-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Honlapján tette közzé a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ), hogy mivel is indokolta az UEFA azt, hogy három zárt kapus meccsre ítélték a magyar szövetséget büntetésként. Mint írták, az UEFA Fegyelmi Bizottsága a magyar válogatott mindhárom Európa-bajnoki mérkőzése kapcsán fegyelmi eljárást indított az MLSZ-szel szemben. Az úgynevezett objektív vétségek ügyében (például műanyag palackok bedobálása, füstgránát, lépcsők eltorlaszolása stb.) soron kívüli eljárásban meghozta a pénzbüntetéseket tartalmazó fegyelmi határozatokat. Egyben értesítette a szövetséget, hogy a mindhárom mérkőzésen felmerült állítólagos szurkolói diszkriminatív magatartás vétségét egy összevont fegyelmi eljárásban vizsgálta.

Utóbbi során az alábbiakat igazolták: a Magyarország-Portugália meccs alatt  „ANTI-LMBTQ” molinó többszöri felmutatása történt (ez fényképpel bizonyított), illetve a „Cristiano homosexual” rigmus többszöri skandálása (hangfelvétel van róla). Ami a magyar-francia összecsapást illeti, itt fényképpel igazolták a Black Lives Mattert (térdelést) elutasító molinó többszöri felmutatását, illetve hangfelvétellel a „buzi franciák, bonjour” rigmus többszöri skandálását. Végül a német-magyaron fényképekkel igazolták, hogy „LMBT? Nein, Danke” feliratú molinót mutattak fel többször, illetve elhangzott ugyancsak nem egyszer a „Deutschland, Deutschland homosexual” rigmus – például a himnusz alatt is.

Ezek miatt az UEFA az alábbiakról rendelkezett:
– 3 soron következő, UEFA versenysorozatban tartott hazai mérkőzésen zárt kaput rendel el, melyből a 3. mérkőzésre vonatkozó korlátozást 2 évre felfüggeszti;
– elrendeli a zárt kapus mérkőzéseken az „EqualGame” logó kihelyezését;
–100 000 euró pénzbüntetést szab ki a szövetségre.

Az MLSZ megjegyezte: az idei őszi vb-selejtező mérkőzések nem számítanak UEFA-versenysorozatnak, ami azt jelenti, azokat nem érinti a büntetés.

Címkék: MLSZ, foci Eb