Kiss László: „A hatalom válasza most megérkezett”

Kiss László: „A hatalom válasza most megérkezett”

Kiss László (Kiss László / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Az ügy illeszkedik abba a sorozatba, amivel hivatalban lévő ellenzéki politikusokat, illetve önkormányzatokat akarnak kormányközeli eszközökkel ellehetetleníteni. Nem mi vagyunk az elsők, akiket képtelen vádakkal illetnek, várhatóan nem is az utolsók. Az eljárás, aminek önkormányzatunkat kitették, méltatlan és tisztán a kampánnyal összefüggő politikai szándékot tükröz”. A többi között ezzel reagált Kiss László óbudai polgármester arra, hogy – miként arról a Magyar Hang beszámolt – szerdán őrizetbe vettek négy embert, mert fiktív szerződéseket köthettek az óbudai önkormányzattal.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) „vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés” bűntette és más bűncselekmények miatt „több helyszínen eljárási cselekményeket foganatosított és négy személy őrizetét rendelte el” – derült ki a szervezet szerda esti közleményéből. Lapunk további kérdésére azt a tájékoztatást adták, hogy még 2021-ben történtek az említett bűncselekmények. A közleményben azt írták, a gyanú szerint egy férfi a kft.-jén keresztül szolgáltatások nyújtására, illetve eszközbeszerzésekre fiktív szerződéseket kötött a Budapest Főváros III. Kerület – Óbuda-Békásmegyer – Önkormányzattal, illetve az egyik gyanúsított társa által kijelölt két gazdasági társasággal. A gyanúsítottak a fiktív szerződések ellenértékeként beérkezett pénzösszegeket készpénzben felvették, és korrupciós célokra fordították. A bűncselekmények elkövetéséhez használt cég megszűnt, a gyanúsított a cég könyvelési iratainak őrzéséről a törvényi követelmények ellenére nem gondoskodott. A nyomozó ügyészség a négy személlyel korrupciós és gazdasági bűncselekmények gyanúját közölte.

A Kiss László által jegyzett közlemény most úgy fogalmaz: március 6-án, 95 nappal az önkormányzati választás előtt néhány nyomozó önkormányzati szerződésekbe betekintést, valamint az iratok szkennelését kérte. „Természetesen önkormányzatunk együttműködött. A dokumentumok több évesek, teljesen nyílt eljárásokra vonatkoznak, ezért érthetetlen számunkra, hogy miért nem a szokásos módon, írásban kérték be ezeket. Az önkormányzat minden szerződése szabályos, és valós teljesítésen alapul, ez kizárja a jogszerűtlenséget”. Hozzátették: az iratbetekintést után más nem történt, az eljárás hivatali dolgozót, önkormányzati tisztségviselőt, illetve az intézményrendszerünkben dolgozó munkatársunkat nem érinti. Hozzátették: „Sosem tűrtük meg a tisztességtelenséget a helyi közéletben, és a kormányzatot átszövő, pedofil bűncselekményben érintetteket mentegető hálózat elleni küzdelem élére álltunk. Pontosan tudtuk, hogy ez nem marad válasz nélkül. A hatalom válasza most megérkezett”.