Újabb polgármesterjelöltet jelentett be a Kutyapárt Budapesten

Újabb polgármesterjelöltet jelentett be a Kutyapárt Budapesten

Kétfarkú Kutya Párt (Fotó: Magyar Hang / Hutter Marianna)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy negyedik budapesti kerületben, Óbudán is indít polgármesterjelöltet a Kétfarkú Kutya Párt, mégpedig Budai Sándor személyében – tudta meg a Magyar Hang. Ott jelenleg a DK-s Kiss László a polgármester.

Budai Sándor a párt honlapján olvasható bemutatkozása szerint 1999-ben született, 22 éve él Békásmegyeren. – 2019-óta aktív tagja vagyok az MKKP közösségének. Jelenleg a párt webshopját működtetem, és a párt logisztikai igazgatója vagyok (vagyis én járok a postára). Közel két évig a harmadik kerületi ifjúsági önkormányzat ifjúsági polgármestere voltam – írta.

A párt az alábbi másik három kerületben indít még polgármesterjelöltet:
• a XII. kerületben Kovács Gergő társelnököt,
• a IV. kerületben Nagy Dávid pártigazgatót,
• az I. kerületben pedig Nánásiné Abonyi Gyöngyit.

A Kutyapárt nemrég éppen válságos napokat élt át amiatt, hogy a XII. kerületben részt vegyenek-e az előválasztáson. Végül ezt a tagság megszavazta azzal a feltétellel, hogy a győztes nemcsak a polgármesterjelöltet adja, hanem a 12-ből 8 választókerületben ők indíthatnak képviselőjelölteket is. Ám lehet, hogy az egészből nem lesz semmi, a momentumos Hajnal Miklós XII. kerületi országgyűlési képviselő ugyanis arról írt nemrég: az előválasztás részletszabályainak megalkotásakor sok új kérdés felmerült (a szavazás módja, a körzetelosztás, stb.), amikben a végleges megállapodás még nem született meg.