Lázár János szerint Márki-Zay Péter semmiféle támogatásra nem számíthat

Lázár János szerint Márki-Zay Péter semmiféle támogatásra nem számíthat

Lázár János építési és közlekedési miniszter az Országgyûlés plenáris ülésén 2023. június 13-án. (MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Alaposan nekiment a hódmezővásárhelyi polgármesternek Lázár János építési és közlekedési miniszter egy rádióinterjúban. – A vásárhelyiek szíve joga, hogy a Fidesz által ajánlott vagy ellenzéki polgármestert választanak 2024-ben, de legyen világos: a kormány részéről Márki-Zay Péter semmiféle együttműködésre vagy támogatásra nem számíthat. 2022-ben ő volt ugyanis annak a csoportnak a vezetője, amely külföldi érdekeknek akarta kiszolgáltatni az országot. A kormány egyetlen adófizetői forintot sem bíz olyan emberre, aki idegen erőknek akarta eladni hazánk jövőjét – mondta el a Rádió 7 Közös Nevezőjében Lázár János.

Az MTI szemléje szerint a térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő fideszes politikus a korábbi ellenzéki miniszterelnök-jelölt helyi és országos politikai lépéseit „lassú halálnak” nevezve egzisztenciális okokra vezette vissza Márki-Zay Péter azon bejelentését, hogy újra indulni akar a polgármesteri posztért. Lázár János úgy fogalmazott, bízott abban, hogy ha valaki akkorát bukik az ország első számú vezetői pozíciójáért folytatott küzdelemben, mint Márki-Zay Péter, akkor saját magától rájön arra: árt a közösségnek, ha továbbra is a politikában marad.

„Azt gondoltam, hogy talán marad benne annyi józan ész, hogy félreáll és hagyja boldogulni a városát, és eltűnik a politika és a közélet színpadáról, merthogy a választók ezt a parancsot adták neki 2022-ben” – fogalmazott a miniszter. Ha valaki egyszer az országos politikában elbukik és veszít, arra nagy hiba lenne rábízni Hódmezővásárhelyt. Mindegy, hogy melyik párthoz tartozik, „egy vesztes és egy bukott ember csak vesztessé és bukottá tud tenni egy várost” – hangsúlyozta Lázár.

Arról is beszélt, hogy szerinte az adófizetők pénzét, a közösség pénzét nem lehet egy olyan emberre bízni, sem helyi, sem országos szinten, „aki teljesen egyértelműen idegen érdekeket szolgál”. Szerinte a dokumentált és bizonyított 2022-es történésekről számos információ fog napvilágot látni rövid időn belül.

Kitért még arra is, hogy a Fidesznek lesz javaslata a városvezető személyére, de természetesen a hódmezővásárhelyiek dolga, hogy ellenzéki vagy fideszes polgármestert választanak. A kormány mindkettővel tud együtt dolgozni, lásd az ellenzéki Szeged, vagy a kormánypárti Debrecen, Székesfehérvár és Győr példáját.