Lemondott a Hír TV vezérigazgatója, átalakítások zajlanak a kormánypárti médiaholdingnál

Lemondott a Hír TV vezérigazgatója, átalakítások zajlanak a kormánypárti médiaholdingnál

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Május 18-tól, azaz mától a kormánypárti Mediaworks holdinghoz (KESMA) tartozó MediaLog-DMHM Zrt. vezérigazgatójaként folytatja tovább karrierjét Répásy Bálint, a Hír TV Zrt. eddigi vezérigazgatója, aki a hírtelevízió vezetői posztjáról lemond – állítja a Media1.hu a birtokába került körüzenet alapján. A portál úgy tudja, Répásy nem csak a Hír TV éléről távozik, de a Hung-Ister Zrt. műsorgyártócégtől és a Karc FM-től is. Értesülésük szerint Répásy utódja Madarász János, a Mediaworks volt pr- és marketingigazgatója lesz.

A levélből nem derül ki, hogy Répásy miért vállalja el a jóval kisebb presztízsű, logisztikai feladatokat végző cég irányítását, de a portál érdekesnek találja azt az egybeesést, hogy erre akkor kerül sor, amikor olyan hírek keringenek, hogy a Karc FM munkatársainak jelentős részét elbocsátják, és június elsejétől Hír FM lesz a rádióból, mely a Hír TV műsorait fogja sugározni. A Media1 több, az ügyre közeli rálátással rendelkező forrástól is úgy tudja, hogy a változások oka a kormánypárti médiaholding pénzügyi helyzete, tehát spórolás. A Karc FM a Hír TV-től átvett műsorokkal jóval kisebb költségszinten működik majd, hiszen a frekvenciáit ingyen kapta az államtól, és a rádióban a jövőben adásba kerülő tartalom jelentős része úgyis előáll a televíziónál. A portál úgy tudja, nagyszabású átalakítások zajlanak a Mediaworksnél.