Már csaknem kétmillió fertőzött van világszerte

Már csaknem kétmillió fertőzött van világszerte

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Meghaladta az 1 millió 920 ezret kedd reggelre világszerte a koronavírussal fertőzöttek száma – derült ki a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítéséből, amelyet az MTI idézett. A betegségben eddig már csaknem 120 ezer ember veszítette életét és 450 ezren gyógyultak meg. A fertőzés 185 országban van jelen.

A legtöbb regisztrált fertőzött továbbra is az Egyesült Államokban van, már több mint 582 ezer embert diagnosztizáltak a fertőzéssel. A halálos áldozatok száma 23 ezer feletti, a legtöbben – 7349-en – New York államban vesztették életüket a Covid-19-ben. Donald Trump amerikai elnök napi sajtótájékoztatóján sikeresnek nevezte a járvány terjedésének lassítását célzó intézkedéseket. Bejelentette, hogy a kormányzati munkacsoport csaknem befejezte az ország gazdasági újraindításának tervét, és néhány napon belül döntés születhet ennek idejéről és körülményeiről a járványügyi szakemberek tanácsai alapján.

Spanyolországban 170 ezer fölé emelkedett a feljegyzett fertőzöttek száma, 17 700-nál is több az elhunyt és csaknem 65 ezren meggyógyultak. Az országban két hét szünet után megkezdték a munkát a nem létfontosságú ágazatokban, például az építő- vagy az autóiparban dolgozók. A spanyol közszolgálati televízióban elhangzott becslés szerint országosan mintegy 2 millió munkavállaló tér vissza a munkába a napokban. A szigorú korlátozások azonban továbbra is érvényben maradnak.

Koronavírus: újabb 13 beteg hunyt el | Magyar Hang

Olaszországban 159 ezer felett van a regisztrált fertőzöttek száma, 20 465 a halálos áldozatok száma és 35 ezernél is többen gyógyultak meg. A kormány keddtől engedélyezi a könyvesboltok, papír-írószerek és a bababoltok újranyitását. Lombardia, Piemonte, Veneto, Lazio és a déli Campania tartomány azonban ennyit sem enyhít az óvintézkedéseken, ott májusig semmilyen bezárt üzletet nem nyit újra.

Franciaországban 137-nél is több fertőzöttet tartanak nyilván, az áldozatok száma pedig megközelíti a 15 ezret. Emmanuel Macron francia elnök május 11-éig meghosszabbította a koronavírus-járvány megfékezése érdekében március 17-én életbe lépett kijárási korlátozásokat.

A diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott az elvégzendő tesztek száma, valamint a számontartás kritériumai is különböznek.