Még ha egy röpke időre is, de utcára került a HVG plakátja

Még ha egy röpke időre is, de utcára került a HVG plakátja

A HVG munkatársai a hetilap hirdetőoszlopokra fel nem kerülhetett eheti címlapjaival (Fotó: György Zsombor/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Úgy tűnik, nem fogy ki az ötletekből a független magyar média, bármilyen eszközökkel is akarja elhallgattatni őket az Orbán-kormány. Legutóbb a közéleti hetilapok között piacvezető HVG került a kormánypártok célkeresztjébe, és úgy döntött a hatalom, soha többet nem kerülhetnek ki a lap plakátjai a Mahir hirdetőoszlopaira.

A korábbi Simicska-cég egyszer sem mert ilyen lépést megtenni, így a HVG 1979-es megszületését követően minden héten kiplakátolhatta a másnap megjelenő címlapját.

Magyar Hang - A Túlélő Magazin

Megmozdulással tiltakozik a HVG a lap plakátjainak eltüntetése ellen a Széll Kálmán téren

Nos, ennek vetett véget a kormányközeli Mahir, amely közölte, mivel nem tud maradéktalanul eleget tenni a szerződésben vállalt kötelezettségeinek, nem képes garantálni a teljes darabszám megjelenítését, ezért a szerződés értelmében nem lesz jogosult hirdetési díjra, ez pedig nem szolgálja a cég érdekeit, így azonnali hatállyal felmondta a szerződést, így a heti, a NER-feleségeket bemutató címlapjuk már nem kerülhetett ki a cég hirdetőoszlopaira.

A HVG a Széll Kálmán térre meghirdetett akciója során mintegy 100 már legyártott plakátot mutatott be a főváros éppen arra járó lakói számára. Jakus Ibolya felelős szerkesztő szerint ugyan a hatalom nem szerezhetett tudomást arról, hogy Rogán Cecíliával a címlapon jelenik meg a lap, ám a kormány vélhetően pontosan tudta, hogy a NER-feleségek közpénzmilliárdokból támogatott üzleteiről ír a lap.

A Mahir azonnali hatállyal eltünteti hirdetőoszlopairól a HVG-címlapokat | Magyar Hang

Egyoldalúan és azonnali hatállyal felmondta a HVG-vel kötött szerződését a Mahir. Az újság címlapjai 1979 óta minden héten kikerültek az utcákra.

Mint a lapvezető elmondta, egyértelműen politikai döntés született, amely egyértelműen a magyar sajtószabadság elleni támadás, és ilyet az elmúlt 40 esztendőben senki sem mert meghozni.
Kivéve a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe kerülő Mahir.