Mégsem lesz kabinetvezető Újbudán Molnár Gyula

Mégsem lesz kabinetvezető Újbudán Molnár Gyula

Molnár Gyula és László Imre (Fotó: Molnár Gyula / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Inkább nem vállalja Újbuda volt MSZP-s polgármestere, a ma már DK-s Molnár Gyula, hogy a kerületet vezető DK-s László Imre felkérésére kabinetvezetői legyen – közölte az érintett Facebookon. A kerületvezető még decemberben jelezte, Molnárt kabinetvezetőnek, míg Lakos Imre volt alpolgármester kabinetvezető-helyettesnek nevezte ki.

Molnár döntését azzal indokolta, hogy a helyi testületi többséget adó koalíció azzal fenyegette meg a polgármestert, hogy kihátrál mögüle, ha ő elfogadja a pozíciót. Kifejtette, szerepvállalása nehezen értelmezhető helyzeteket szül, amelyek gyengíthetik azt a szándékot, hogy a kerület koalíciós vezetése rendben tegye a dolgát a városért, a kerületért. Ezzel arra utalt, hogy a decemberi kinevezés heves belső vitát váltott ki a kerületi képviselő-testület többségét adó ellenzéki koalíció és a polgármester között.

Mint azt a hvg.hu cikke felidézi, Molnár Gyula az MSZP színeiben 2002-2010 között volt a kerület polgármestere, 2021-ben az előválasztáson viszont már a Demokratikus Koalíció támogatásával indult és vesztett. A Momentum, a Párbeszéd és az LMP helyi politikusai mellett négy MSZP-s és egy DK-s képviselő levélben kérte a polgármestert, hogy vonja vissza a döntését, majd a nyilvánossághoz fordultak. A lap szerint azt még nem tudni, Lakos Imre elfoglalja-e a posztját, vagy sem.