Megszavazták: Bősz Anett főpolgármester-helyettes lett

Megszavazták: Bősz Anett főpolgármester-helyettes lett

Bősz Anett Forrás: Flickr.com

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ma szavazott a Fővárosi Közgyűlés az új főpolgármester-helyettesről. A Közgyűlés Bősz Anettet választotta meg a tisztségre – közölte a Demokratikus Koalíció szerda délután.

Barkóczi Balázs szóvivő szerint „Bősz Anett az az ember, akinek a személye garancia arra, hogy Budapest egy erős, európai, élhető nagyváros lesz a következő években, bármennyire is igyekszik büntetni a törvénytelen kormány a fővárost és lakóit”.

Karácsony Gergely főpolgármester is gratulált a Facebookon. Mint írta, egy remek politikussal pótolhattuk az országgyűlési választás után üresen maradt helyet. Hozzátette, örül, hogy végre hivatalosan is a fedélzeten köszöntheti Anettet, aki a Főváros humán ügyeiért fog felelni, és az elmúlt hetekben már figyelemmel kísérte működésüket, hogy minél hamarabb becsatlakozhasson a munkába. 

A közgyűlés Bősz Anett főpolgármester-helyettes illetményét a főpolgármesteri illetmény 90 százalékában, havi 1 millió 350 ezer forintban állapította meg. Emellett havi 202 500 forint költségtérítésre is jogosult. 18-an igennel, 8-an nemmel szavaztak, emellett 1 tartózkodás volt 

A Demokratikus Koalíció és a Momentum között vita robbant ki, emiatt elmaradt a Fővárosi Közgyűlés előző ülése, ahol megválasztották volna Bősz Anettet. A vita azok után robbant ki, hogy a Momentum két újbudai politika, Orosz Anna és Bedő Dávid parlamenti képviselők lettek. Orosz Anna alpolgármester is volt korábban, így az önkormányzati helyekre új embereket kellett találni. Ezért időközi választást írtak ki, a Momentum pedig úgy gondolta, az ő jelöltjeiknek kell lehetőséget kapniuk az indulásra. A DK nem így látta, és már azt tervezgette, hogy saját jelöltjeit ráindítja a momentumosokra. Erre válaszul a Momentum úgy reagált, hogy akkor nem szavazza meg Bősz Anett főpolgármester-helyettesi kinevezését. Bőszt azért javasolták a pozícióra, mert a korábban azt birtokló Gy. Németh Erzsébet országgyűlési képviselő lett. A történtek után Karácsony Gergely főpolgármester azt is írta, hogy először maradt el emiatt közgyűlés, de utoljára.

A megállapodás értelmében a Momentum megszavazta Bősz Anettet, Gy. Németh fővárosi képviselői helyét viszont a DK-s Élő Norbert kapja. Újbudán pedig elindulhatnak a momentumos jelöltek.