Megszünteti a napilapok terjesztését a Posta

Megszünteti a napilapok terjesztését a Posta

Jutott bőven a bicskei postaládákba.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Július 1-jétől megszünteti a Magyar Posta a napilapok kézbesítését. Ezt a Hvg.hu-nak erősítette meg az állami tulajdonú társaság. A döntést gazdasági érdekekkel magyarázták abban az értesítésben, amelyet a társaság juttatott el az előfizetőknek.

Mint írják, a továbbiakban a lapok kiadóinak kell eljuttatniuk a nyomtatott újságot az előfizetőkhöz, ami várhatóan pluszköltségeket jelent számukra. A Blikk és egyes Mediaworks-kiadványok esetében ez a napilaphoz kapcsolódó csomagra is vonatkozik, amelyben egyebek közt a Kiskegyed, az Autó Motor és több műsorújság található.

Fontos ugyanakkor, hogy a változás csak a napilapokra és az említett magazinokra vonatkozik, a többi előfizetett hetilapot – így a Magyar Hangot is – és a folyóiratokat továbbra is a Magyar Posta kézbesítője viszi ki.

A portál felidézte, hogy az elmúlt években folyamatosan építette le a napilap-kézbesítési szolgáltatását. Legutóbb, tavaly azt vezették be, hogy a napilapok szombati lapszámait az ország bizonyos pontjain csak a következő munkanapon, vagyis többnyire hétfőn kézbesítik.