Mellár Tamás marad, Tordai Bence váltja Szabó Tímeát a Párbeszéd frakció élén

Mellár Tamás marad, Tordai Bence váltja Szabó Tímeát a Párbeszéd frakció élén

Mellár Tamás, a Párbeszéd vezérszónoka az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2023. június 16-án. (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tordai Bence lett a Párbeszéd parlamenti képviselőcsoportjának a vezetője, az eddigi frakcióvezető Szabó Tímea mostantól frakcióvezető-helyettesként folytatja, ahogy Mellár Tamás is -- derült ki a parlamenti honlapon most közzétett változtatásokból. Korábban felmerült, hogy Mellár elhagyja a Párbeszéd képviselőcsoportját, maga a képviselő is tett erre utaló kijelentéseket, de a tisztújítás nyomán a frakció helyettes vezetőjeként dolgozik tovább. Mellár Tamás a Magyar Hangnak azt mondta, az új vezetéssel lát esélyt arra, hogy a számára megfelelő irányba menjen a Párbeszéd képviselőcsoportjának munkája.

Mellár Tamás tavaly több nyilatkozatában is beszélt arról: elképzelhető, hogy kilép a Párbeszéd parlamenti frakciójából, és függetlenként folytatja tovább, mert szerinte sok ellenzéki társa a parlamentben megélhetési politikusként ténykedik. Hozzátette: többen csak azért ülnek a parlamentben, mert kevés munkával sok pénzt lehet keresni. – Itt lenne az ideje, hogy az ellenzéknek megjöjjön az esze, és belássa, összefogás nélkül nem lehet legyőzni a Fideszt – fogalmazott akkor.