Menczer Tamás belekötött két volt miniszterbe, nem mondja meg, hogy miért

Menczer Tamás belekötött két volt miniszterbe, nem mondja meg, hogy miért

Menczer Tamás (Fotó: Menczer Tamás / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A balliberális oldal külügyesei, Jeszenszky Géza, Balázs Péter és mások idegesek. Ilyenkor tudom, hogy minden rendben van – ezzel kezdte augusztus 15-i Facebook-posztját a külügyminisztérium államtitkára. Menczer Tamás úgy fogalmazott: „Szóval a tisztelt urak azt mondják, hogy az a külügyi stílus, amelyet Szijjártó Péter képvisel, és én is képviselek, nem megfelelő. A végtelen tisztelet hangján azt tudom üzenni a balliberális fényes tekintetű uraknak, hogy jobb, ha megszokják.” 

Kíváncsiak lettünk, mi bőszítette fel ennyire az egykori sportriportert, így rákérdeztünk erre a külügy sajtóosztályánál. Lévén a bejegyzés meglehetősen hosszú, ám semmi utalás nem szerepel arra, miért tartja Menczer a két korábbi minisztert idegesnek, illetve mi késztette arra, hogy ezt írja: „Nem tetszik nekik a magyar érdek melletti kiállás. A magyar érdekért vívott küzdelem.”

Hiába vártunk választ, így egy nap múltán, szerda délután telefonon kerestük meg a minisztérium sajtóosztályát, ahol közölték: megkapták levelünket, de arra nem ők, hanem az államtitkár külön stábja fog felelni. A bonyolultnak nem nevezhető felvetésre azonban azóta sem reagáltak. 

Az alapvetően magamutogatásra és mások gyalázására fenntartott államtitkári Facebook-oldalon szó szerint az alábbi szöveg jelent meg: 

„Honnan tudom, hogy valamit jól csináltam❓
A balliberális oldal külügyesei, Jeszenszky Géza, Balázs Péter és mások idegesek.
Ilyenkor tudom, hogy minden rendben van.
Hozzáteszem, az én felfogásom szerint, ha valaki Magyarország külügyminisztere volt, mint Jeszenszky vagy Balázs, akkor tiszteletet érdemel. Nem a gondolatai, hanem az általa egykor betöltött tisztség miatt. De ennyi. A balliberális külügyesek gondolataiban ugyanis semmi - vagy legyek finomabb, az úgyis jellemző rám - szinte semmi tiszteletre méltót nem találok.
Ezeknek a finom uraknak nem tetszik a mai magyar külügyi stílus. Nem tetszik nekik a magyar érdek melletti kiállás. A magyar érdekért vívott küzdelem.
Szörnyű nehéz lehet ezeknek a balliberális uraknak annyi tudást, tapasztalatot, világlátottságot egy egész életen át hordozni. Kár, hogy a magyar érdek képviselete mindebbe nem fért bele. Az már túl provinciális és avítt számukra.
Nekünk viszont semmi más nem számít, kizárólag a magyar érdek. Ezért nem fogunk egyetérteni - valószínűleg soha.
Egyébiránt mindig őszintén csodáltam azokat a politikusokat, akik pártjait a magyar emberek már helyesen és megérdemelten kihajították a magyar politikatörténet szemétdombjára, ennek ellenére ők zökkenőmentesen és rezzenéstelen arccal nyilatkoznak arról, hogy Magyarországot hogyan kellene vezetni. Csodálatom változatlan.
Szóval a tisztelt urak azt mondják, hogy az a külügyi stílus, amelyet Szijjártó Péter képvisel, és én is képviselek, nem megfelelő.
A végtelen tisztelet hangján azt tudom üzenni a balliberális fényes tekintetű uraknak, hogy jobb, ha megszokják.
Ui.: Az általuk nem megfelelőnek minősített stílust mi őszintének hívjuk.(Javaslom kipróbálásra, felszabadító élmény lesz!) Azért tudunk őszintén kiállni a magyar érdek mellett, mert egyrészt ilyenek vagyunk, másrészt a magyar emberek nagy többséggel szavaztak bizalmat az Orbán-kormánynak, így Magyarországot politikai stabilitás jellemzi. Olyan politikai stabilitás, amely a balliberálisok által oly sokszor példaként emlegetett országokban ritka vendég.
A magyar emberek döntését mindenkinek tiszteletben kell tartania!
A magyar érdekekért pedig mindig ki fogunk állni. És harcolni is fogunk értük, ha kell. Ugyanis mi egy ezeréves államisággal rendelkező nemzet, ország vagyunk. Nem mások bokszzsákja, ahogy ez 2010 előtt volt. Az az idő elmúlt.”