Mit csinál a kormány a legnehezebb napokban? Plakátol

Mit csinál a kormány a legnehezebb napokban? Plakátol

Merkely Béla arcképével és Az oltás működik, Magyarország működik feliratú egészségügyi, Covid elleni oltást népszerűsítő kampányplakát a főváros IX. kerületében (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Berobbant a negyedik hullám, az Orbán-kormány pedig tehetetlen – így kommentálta a Jobbik, hogy a hétfő reggel nyilvánosságra hozott adatok szerint a hétvégén összesen 17 834 új fertőzöttet regisztráltak Magyarországon és 214 beteg hunyt el. Szerintük „Orbánt most ismét arcon csapja a valóság”.

A párt azt is írta, hogy a 100 ezer főre vetített halálozásban Magyarország ismét már a 6. helyen van a világon. Olyan országok vannak előttünk, mint Peru, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Észak-Macedónia vagy Montenegró. Ami pedig a vírus reprodukciós rátáját illeti, nálunk a legmagasabb a világon.

A párt egyúttal feltette a kérdést: mit csinál a kormány ezekben a legnehezebb napokban, hetekben? Majd meg is adta a választ: plakátol. A „propaganda” plakátarca az a Merkely Béla, aki tavasszal még azt hirdette, hogy „nem lesz negyedik hullám, sem most, sem szeptemberben”, aki szerint „nem tud egy olyan mutáció kialakulni, ami Magyarországon ismét egy járványt hozzon, mert nagyon magas az átfertőzöttség és az átoltottság is”.

A Jobbik azt akarja tudni, hogy a kormány a plakátoláson kívül mit tett, hogy az oltásokba vetett bizalom egyenes arányba kerüljön a fertőzöttek számának emelkedésével. Kíváncsiak arra is, hogy felkészítették-e már az egészségügyi ellátórendszert a tömeges fertőzésekre, illetve mit tesznek a már meglebegtetett újabb komoly korlátozások, az ország újbóli leállításának elkerülése érdekében.

Múlt pénteken egyébként Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádiónak adott interjújában arról beszélt, hogy az oltásokról a kormány már nem tud több embert meggyőzni. Éppen ezért döntöttek úgy, hogy a munkaadók kezébe adják a lehetőséget, ők kötelezővé tehetik az oltást.

Címkék: Jobbik, koronavírus