Mohács helyett Pécsen lehet csak szülni júniustól

Mohács helyett Pécsen lehet csak szülni júniustól

A Mohácsi Kórház (Fotó: az intézmény honlapja)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Mohácsi Kórház területi ellátási kötelezettségbe tartozó szülészeti eseteket szakmaspecifikus koncentráció keretében 2022. június 1. napjától a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika látja el” – közölte az intézmény a honlapján, melyre a Másállapotot a szülészetben mozgalom figyelt fel.

A nőgyógyászati járóbeteg-ellátást, a várandósgondozást, és a „ún. progresszív ellátási szintnek felelő nőgyógyászati műtéteket”, valamint a nőgyógyászati ügyeletet továbbra is biztosítja a kórház, de a szülést már nem – írja a hírről beszámoló Telex.

A portál azt írja, egyes információk szerint a döntéshez hozzájárult, hogy alacsony a szülésszám Mohácson. A Telex úgy tudja, hogy ha valaki akut, szüléssel, várandóssággal kapcsolatos problémával érkezik a jövőben Mohácsra, ellátják sürgősséggel, de amint felmerül a szülés lehetősége, átviszik a 46 kilométerre lévő Pécsre.